A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Beyond The Festivals: W-Festival
  • 0
  • 2
We zijn halfweg de zomervakantie en er staan nog enkele mooie festivals op de planning. Oostende maakt zich alvast klaar voor vijf dagen feest met de beste popmuziek uit de jaren ’80 en ’90. Nostalgische muziek op een idyllische locatie: het W-Festival is er klaar voor!

Wanneer?

Van 24 tot en met 28 augustus 2022 op het Klein Strand van Oostende.
Fotoverslag: WECANDANCE
  • 0
  • 2
“Just an illusion”, dat is het thema van WECANDANCE 2022. Het festival vindt plaats op het strand van Zeebrugge en dit niet één maar twee weekends. Wij gingen alvast een kijkje nemen op de eerste dag van dit strandfestival.

De sfeer zat er al vroeg in; de zon scheen en dat zorgde dat vele bezoekers al vanaf de middag het festival opzochten. WECANDANCE verrast met een indrukwekkende line-up van 150 artiesten, maar men kan er ook genieten van heerlijk eten, een padelbaan, skateramp en randanimatie. Er zijn ook enkele standjes waar je haar, gezicht en nagels glitterklaar gemaakt worden - de dresscode is dan ook kleurrijk en daar hadden de bezoekers duidelijk plezier mee. Hieronder vind je een selectie van de foto's, voor de volledige reeks kan je een kijkje nemen op onze facebookpagina.
Filmreview: Beast
  • 1
  • 4
Idris Elba die geconfronteerd wordt met een woeste leeuw die zijn territorium beschermt; als poortwachter van Asgard heeft Elba al voor hetere vuren gestaan. Dit overlevingsverhaal is één van Universal Pictures' nieuwste films en heeft een R-rating gekregen; bloed, geweld en harde taal worden niet geschuwd en Beast is hierdoor geen gezinsfilm. Naast Idris Elba bestaat de cast uit Sharlto Copley, Iyana Halley en Leah Jeffries.
Fotoverslag: Retro Sur Mer
  • 2
  • 2
Retro Sur Mer is een gratis festival dat dit jaar plaatsvond van 29 tot 31 juli op de zeedijk van Wenduine. Op het festival stonden de jaren ’50 en ’60 centraal met een oldtimershow, danslessen, schoonheidssalon, barbier, dj’s en een vintage markt. Er traden ook tal van artiesten op, waaronder Fez & The Furious, Black Elvis, Cherry Casino & The Gamblers, Leonardo Da Vintage, Benny Blue, The Spunyboys, Cash The Tribute, The Love Me Tenders, The Round Up Boys, Gizzelle, Wenzdaze en CC Jerome Combo.
Filmreview: Red Sandra
  • 0
  • 1
Red Sandra is een aangrijpende film gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Sandra Massard en de strijd van haar ouders tegen de farmaceutische industrie. In de winter van 2007 werd bij Sandra de levensbedreigende stofwisselingsziekte metachromatische leukodystrofie (MLD) vastgesteld. Sandra is op dat moment net zes jaar geworden en kan enkel gered worden met een peperduur medicijn. Het is een waardevol verhaal dat nu op Streamz te zien is.
Filmreview: Bullet Train
  • 3
  • 5
Een trein die met hoge snelheid door het Japanse landschap raast, dit is de setting van David Leitch’ nieuwste film. De kogeltrein bestaat sinds 1964 en de eerste haalde een snelheid tot 210 km per uur, wat voor die tijd ongekend snel was. Er bestond toen maar één hogesnelheidslijn en die reed tussen Tokyo en Osaka. Dezer dagen zijn de Japanse shinkansen het ideale vervoermiddel om op je bestemming te geraken; er is een groot netwerk voor hogesnelheidstreinen en ze zijn populair vanwege hun stiptheid en de verschillende services aan boord.
Filmreview: As Bestas
  • 0
  • 2
Een paard worstelt om uit de handen en armen te komen van een groep mannen die het proberen te bedwingen. Rapa das Bestas is een jaarlijks festival in Galicië waarbij wilde paarden bijeengedreven worden om hun manen te scheren, ze te brandmerken en gewonde of zieke dieren te verzorgen. Dit is de openingsscène van regisseur Rodrigo Sorogoyens nieuwste film As Bestas.
Kortfilm van avonturenspel Sea of Dawn met Johnny Depp in de hoofdrol
  • 0
  • 1
Sea of Dawn is een avonturenspel dat zich afspeelt in de 16de eeuw. In het spel kunnen spelers havens bezoeken en helpen ontwikkelen; er zijn ongeveer tweehonderd verschillende havensteden te ontdekken.

Depp werkte zowel mee aan het spel als aan de korte avonturenfilm. Dit is de eerste mobiele game waaraan Depp meewerkte, aldus ontwikkelaar Mosasaur Studio.

Filmreview: H4Z4RD
  • 1
  • 2
H4Z4RD is de nieuwste film van regisseur Jonas Govaerts; deze keer geen horror maar een actiekomedie. Het is een film waarin Govaerts zijn grenzen verlegt en waar chaos en onconventionele keuzes centraal staan. Het script is geschreven door Trent Haaga (een Amerikaanse acteur, scenarist, producer en regisseur) waarmee Govaerts al jaren bevriend is en met wie hij al enige tijd een film wilde maken.
Seriereview: Raised by Wolves (seizoen 1)
  • 0
  • 2
Raised by Wolves is een sciencefictionserie geschreven door Aaron Guzikowski, met Ridley Scott als uitvoerend producent. Regisseur Ridley Scott is vooral bekend om zijn visueel indrukwekkende films en heeft een imposant portfolio. Scott is vertrouwd met verschillende genres maar voornamelijk gekend voor zijn sciencefictionfilms; hij is één van de meest toonaangevende, creatieve filmregisseurs met kaskrakers zoals Alien, Prometheus, Blade Runner en The Martian.
Fotoverslag: Guy Swinnen Band @ Parkies Middelkerke
  • 0
  • 4
Op 14 juli speelde Guy Swinnen op Parkies Middelkerke. Hij is voornamelijk bekend als zanger van The Scabs, één van de populairste rockbands van België in de jaren tachtig en negentig. Maar of hij nu op een podium staat met The Scabs, de Guy Swinnen Band of helemaal alleen, je mag je verwachten aan een stevige dosis rockmuziek.

Op Parkies bracht de Guy Swinnen band met David Piedfort, Bart Buls en Marcus Weymare een selectie van eigen nummers en covers.

Filmreview: VOID
  • 0
  • 3
VOID is de eerste langspeelfilm van regisseur Vaibhav Gattani, uitgebracht in 2022 en te bekijken via Vimeo. Deze film is een Indiase independent film, gesproken in het Engels en Hindi. Regisseur Gattani heeft de film niet enkel geregisseerd maar is ook schrijver, director of photography, editor en één van de hoofdacteurs. VOID heeft al enkele awards gewonnen, waaronder Best First Time Director (Vesuvius International Film Festival) en Indian Narrative Feature (Calcutta International Cult Film Festival).
Parkies: Cookies And Cream
  • 0
  • 2
In juli en augustus worden achttien parken in Vlaanderen weer het toneel van muziek, sfeer en ambiance. Parkies brengt een uniek aanbod van verschillende muziekstijlen en dit op een groene plek. Bovendien zijn alle concerten gratis. Vijf weken lang mogen we genieten van verschillende artiesten: Bart Kaëll, Gers Pardoes, Cookies And Cream, Sandra Kim, Koen Buyse, Olivia Trappeniers, Margriet Hermans en Celien, Pieter en Tine Embrechts, Mama's Jasje, ABBA4U, Guy Swinnen en de 30 jaar Parkies Band.
Kleo binnenkort op Netflix te zien
  • 0
  • 3
De serie volgt Kleo Straub (Jella Haase), een Oost-Duitse spionne die na het plegen van een aanslag in West-Berlijn in de gevangenis terechtkomt. Twee jaar later komt ze - na de val van de muur - op vrije voeten en besluit ze wraak te nemen op de mensen die haar verraden hebben.

Kleo is een komische spionagetriller en vanaf 19 augustus zijn de acht afleveringen te bekijken op Netflix.

Filmreview: The Last Bus
  • 0
  • 4
The Last Bus is een drama over verlies en rouw, geregisseerd door Gillies MacKinnon. De film neemt je mee op een tocht door de Britse landschappen, terwijl je meegesleept wordt door de herinneringen van Tom, het hoofdpersonage, gespeeld door Timothy Spall (o.m. bekend als Peter Pettigrew uit de Harry Potterfilms).
David O. Russell pakt in "Amsterdam" uit met sterrencast
  • 0
  • 2
De eerste trailer van Amsterdam is onthuld en met deze film keert regisseur David O. Russell na zeven jaar eindelijk terug naar het grote scherm.

De film speelt zich af in de jaren dertig en volgt drie vrienden die getuige zijn van een moord, zelf verdacht worden en hierbij een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis ontdekken.

Amsterdam heeft een geweldige sterrencast met Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek, Robert De Niro, ...

De film wordt in november in de bioscoopzalen verwacht.

Filmreview: FOMO
  • 0
  • 2
We ervaren het allemaal wel eens: de angst om iets te missen, ook wel FOMO genoemd (fear of missing out). Door de komst van sociale media zoals Instagram, TikTok en Facebook is “zien en gezien worden” erg belangrijk geworden. De impact van sociale media en de mentale druk die daarvan het gevolg is, zijn de basis van dit horrorverhaal, waarin moord, bloed en angst centraal staan. Deze nieuwe Vlaamse film is vanaf nu te bekijken in de bioscoopzalen en vanaf het najaar wordt een vervolgserie verwacht op Streamz.
WIN: een gesigneerde dvd van Gravidam
  • 3
  • 1
In samenwerking met productiehuis Deep Dreams mogen we drie dvd’s wegschenken van de film Gravidam. Deze dvd’s zijn gesigneerd door regisseur Brandon Gotto en actrice Margaux Colarusso. Je hoeft enkel correct te antwoorden op de vraag en een gok wagen voor de schiftingsvraag. Tip: je zal het antwoord vinden in de filmreview.

De wedstrijd loopt tot en met 12 juli 2022 en deelnemen kan via onze wedstrijdpagina.

Succes!
Filmreview: Gravidam
  • 2
  • 3
Eerder dit jaar besloot ik om me meer te focussen op onafhankelijke films; deze indie films hebben over het algemeen een beperkte release in bioscopen en een kleiner budget. De artistieke vrijheid die onafhankelijk filmmakers hebben, is groter dan bij studiofilms en regisseurs kunnen hun eigen kenmerkende identiteit vinden, die soms ver verwijderd is van de klassieke filmesthetiek. Filmfestivals beginnen in te zien dat het budget van een film de kwaliteit niet bepaalt en ze richten zich dan ook steeds meer op opkomende talenten en ijzersterke onafhankelijke producties.
Filmreview: One Second
  • 0
  • 7
One Second is een Chinees drama, uitgebracht in 2020 maar nu pas te zien in de bioscoop – enkele dagen voor de film in première ging op het filmfestival van Berlijn, werd de voorstelling afgelast wegens technische problemen. Chinese films hebben al jaren te kampen met strenge regels en het is dus niet ondenkbaar dat censuur de echte reden was. Een nieuwe, goedgekeurde versie – één minuut korter dan de eerder aangekondigde versie en enkele re-shoots met cast en crew later – maakte dat deze film pas een jaar na de oorspronkelijke releasedatum uitgebracht kon worden.
Terug
Bovenaan