Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
Musicalreview: Magdalena
  • 0
  • 2
Afgelopen december kreeg ik de kans om Home for Chistmas, The Singing Factory’s musicaladaptatie van Charles Dickens' A Christmas Carol bij te wonen. The Singing Factory liet hiermee een blijvende – uiteraard positieve – indruk achter bij mij. Wanneer ik vernam dat de organisatie vanaf 19 april hun nieuwste musical Magdalena bracht, was de zin om te gaan kijken er meteen. Zeker wanneer ik het toch wel zware thema vernam dat The Singing Factory onder de aandacht wil brengen met Magdalena. Benieuwd naar hoe ze dit verhaal zouden brengen, maakte dat ik op 20 april verwachtingsvol aftrad naar de Blikfabriek in Hoboken.
InTeam maakt de cast van de musical Lelies bekend
  • 0
  • 0
Eerder werd aangekondigd dat Tim Saey (40-45, Red Star Line en Damiaan) de rol van Simon op zich zal nemen, Brecht Callewaert (transvrouw Bernadette in Priscilla, Queen of the Desert) die van Gravin De Tilly en Hannes Vandersteene (Mozart, Legally Blonde) zal te zien zijn als Bisschop de Bilodeau. De verdere cast zal bestaan uit musicalacteurs zoals Rudi Giron (o.a. in de rol van Broeder Saint-Michel en Baron De Huë) en Florian Slangen (Madame de Rosier). Ook stelt InTeam een lichting nieuwe musicalartiesten voor met Wout Puimège als de jonge Simon, Ruben Santens (momenteel nog in de Nederlandse Mamma Mia) als Vallier, Joppe Dekoker als de jonge Bilodeau en Thomas Servranckx als ensemblelid.
Chris Van Tongelen maakt na 18 jaar musical-comeback als Harry in MAMMA MIA!
  • 0
  • 1
De hoofdcast van de musical MAMMA MIA! was zo goed als bekend met Nathalie Meskens als Tanya, Els Dottermans als Rosie, Jan Schepens als Sam, Stany Crets als Bill, Maike Boerdam als Donna, Helle Vanderheyden als Sophie en Dorian Liveyns als Sky. Zo goed als ... want ook de laatste van Sophie haar drie mogelijke vaders werd bekendgemaakt. Chris Van Tongelen zal de rol van de charmante Harry op zich nemen. Met musicals als Jesus Christ Superstar, Sneeuwwitje, Romeo & Julia, Assepoester, Gaudi, Dracula en West Side Story op de teller, is Chris geen onbekende in het vak. Bijna achttien jaar nadat hij Vince Fontaine speelde in Grease (2007), maakt Chris met MAMMA MIA! zijn comeback in de musicalwereld.
Charlotte Timmers en Ron Cornet vullen hoofdcast van spektakelmusical 14-18 verder aan
  • 0
  • 0
Studio 100 kondigde vandaag de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakelmusical 14-18. Charlotte Timmers zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet voegt zich bij Marc Peeters in de rol van generaal. Deze maand gaan de repetities van start, waarmee de laatste rechte lijn naar de première is ingezet. Vanaf 2 juni 2024 is de spektakelmusical dan te zien in het Pop-Up Theater in Puurs.
Duurzame doe-expo Door de wind strijkt vanaf 22 mei neer in Fort Napoleon
  • 0
  • 0
De belevingsexpositie Door de wind strijkt vanaf 22 mei tot en met 29 september 2024 neer in Fort Napoleon, Oostende. De interactieve expo is bedoeld voor families met kinderen tussen de zes en twaalf jaar en biedt een kijk op de dynamische wereld van duurzame energie, met als focus: windenergie.
Bumba bestaat 20 jaar en krijgt een nieuwe show: Het Verjaardagsboek
  • 1
  • 1
Wie Bumba al kent sinds zijn begindagen, zet zich beter even neer. Het clowntje wordt namelijk twintig jaar! Ter ere van deze verjaardag krijgt hij een nieuwe show: Het Verjaardagsboek. In deze Bumba show worden de jarige Lies en Lars verrast met een schitterend Verjaardagsboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze binnen in de kleurrijke Bumbawereld. Samen met Bumba, Bumbalu, Bumbina en alle andere vrienden uit het circus, beleven ze een reuzegroot verjaardagsfeest! Trek je dansschoenen aan, warm je stem op en zet je leukste clownsneus op. Het is tijd voor een groot feest! Kom jij ook? Na de show mogen alle kleintjes op de foto met Bumba!
Dans en lach erop los met komediestuk De Ballroombeker
  • 0
  • 0
Ook deze zomer zet Het Achterland haar zomertraditie voort en brengt vanaf 28 juni 2024 zeven weken lang de komedie De Ballroombeker in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur en scenarist Jeroen Maes verwelkomt het publiek in de wereld van het ballroomdansen en kan hierbij rekenen op een vierkoppige hoofdcast bestaande uit Carry Goossens, Greet Rouffaer, Ann Van den Broeck en Vicky Florus. Verder zullen ook Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Boudrez en Ylenia Mele te zien zijn in deze komedie. De choreografie is in handen van Frank en Laura Zegels, die bij het grote publiek al bekend zijn door hun choreografieën in James De Musical en Dancing With The Stars.
It's the Hard Knock Life! Backstage Producties brengt Annie - de musical
  • 0
  • 0
Backstage Producties, dat vorig jaar nog de musical Pocahontas bracht, kondigde onlangs haar nieuwste musical aan: Annie - De musical. Regisseur Jaak Lema zal het creatief team onder handen nemen, samen met choreograaf Laurent Flament. De musicalklassieker is bedoeld voor theaterliefhebbers van alle leeftijden. De cast wordt nog dit voorjaar bekend gemaakt.
Jeanne d'Arc trekt ten strijde met een volledige hoofdcast
  • 0
  • 1
Vanaf 14 augustus 2024 presenteert Historalia het musicalspektakel Jeanne d’Arc op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) maakte reeds een deel van de hoofdcast bekend, waaronder zangeres en actrice Lotte Stevens die in de huid van de Franse oorlogsheldin Jeanne d'Arc zal mogen kruipen. Ondertussen werden de laatste nieuwe namen onthuld. Erik Goris, Helle Vanderheyden, David Cantens en Pauline Joris vervolledigen de hoofdcast van Jeanne d'Arc.
Musicalhuis Iskariot wordt opvolger van Judas TheaterProducties
  • 0
  • 1
Vandaag werd de aftrap gegeven van Vlaanderens nieuwste musicalhuis Iskariot. Iskariot is de opvolger van het productiehuis Judas TheaterProducties, dat twee jaar geleden haar deuren noodgedwongen sloot door een tekort aan subsidies van de Vlaamse regering. De naam Iskariot is bovendien een knipoog naar de familienaam van de bijbelse figuur Judas. Het is dan ook hetzelfde artistieke team van Judas TheaterProducties dat Iskariot leven inblaast: Sam Verhoeven, An Sluydts en Marijntje Vercammen.
American Theatre Company brengt vanaf vandaag Annie Bakers Circle Mirror Transformation
  • 0
  • 1
American Theatre Company stelt vanaf vandaag haar theaterstuk Circle Mirror Transformation voor, dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Pulitzer Prize-winnares Annie Bakers. In 2009 maakte de voorstelling haar off-Broadway intrede en in 2010 won deze een Obie voor Best New American Play. Regisseur van dienst is Quentin Clemens, die in 2022 zijn regiedebuut maakte met de Studio Nights-productie Almost, Maine, eveneens van het ATC.
Indrukwekkende cast voor theaterstuk Aspe - Moord in de studio
  • 0
  • 0
Backstage Producties maakt de volledige cast van hun aankomende interactieve theaterstuk Aspe - Moord in de studio bekend. Eerder werd meegedeeld dat Herbert Flack de rol van Van In op zich zal nemen. Hierbij wordt hij bijgestaan door Ruth Beeckmans, Sven De Ridder en Nathalie Meskens. Backstage Producties kondigt nu de laatste namen aan en vervolledigt de cast van Aspe - Moord in de studio met Bert Verbeke, Frans Maas, Gert Winckelmans, Manou Kersting en Katrien De Becker.
Komische cast voor Backstage Producties' nieuwste komedie: De Schlagerij
  • 1
  • 1
Theaterproductiehuis Backstage Producties kondigde de cast aan voor hun nieuwste komedie: De Schlagerij. Dit komische theaterstuk wordt geschreven door Manu Jacobs en Dirk Van Vooren. Regisseur van dienst is eveneens Manu Jacobs. Jacobs zal hierbij aan de slag gaan met Dirk Van Vooren, Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia.
Maike Boerdam van Big & Betsy vervangt Ann Van den Broeck in MAMMA MIA!
  • 0
  • 1
Vanaf 22 maart 2025 zal Deep Bridge hun Vlaamse versie van de musical 'MAMMA MIA!' opnieuw brengen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Niet van de partij ondanks eerder aangekondigd, is Ann Van den Broeck die opnieuw in de huid van Donna zou kruipen. Ann kreeg een kans aangeboden om in Nederland in een langlopende productie mee te spelen en heeft die gegrepen.
Audities open voor Bohemian Productions' musical Cats
  • 0
  • 0
Bohemian Productions kondigt de audities aan voor hun hedendaagse versie van de wereldberoemde musical Cats van componist Andrew Lloyd Webber. De musical zal te zien zijn vanaf 1 tot en met 11 mei 2025 in het Bauhuis in Sint-Niklaas. Bohemian Productions nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de audities of mee te werken aan deze musical.
Filmreview: Wicked Little Letters
  • 0
  • 3
Het verhaal achter Wicked Little Letters is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Littlehampton, Sussex in de jaren 1920. Hoewel Wicked Little Letters kan rekenen op een (weliswaar Britse) humoristische ondertoon, is het waargebeurde verhaal net iets wreder, met nog meer plottwist en haalde dit zelfs de kranten (inclusief alle verdere ontwikkelingen). Wie graag de originele gebeurtenissen leest, dient gewoon te zoeken op ‘Littlehampton Letters’. En nu, over naar de film.
Filmreview: Land of Bad
  • 1
  • 1
Je moet het maar doen: als soldaat die nog groen achter de oren is, meegaan met een ervaren special forces-team op een levensgevaarlijke missie bij de Suluzee om een vermiste CIA-agent terug te halen. Het is niet iedereen gegeven om zo'n uiterst gevaarlijke tocht te ondernemen, maar Liam Hemsworth valt zeker niet onder 'iedereen'. Gepakt en gezakt met een drone, een wapen, wat spierballen en een sixpack gaat hij ertegenaan in Land of Bad.
Cast muziektheaterstuk Master Class krijgt gezicht
  • 0
  • 0
InTeam Producties stelt de cast van Master Class, een muziektheaterstuk over de operadiva Maria Callas, voor aan de hand van een nieuwe trailer. Producent Niels de Valk is regisseur van dienst, Brecht Callewaert vertolkt dan weer de rol van de operalegende. In de trailer worden Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe in hun rol geïntroduceerd.
Studio 100 stelt hoofdcast Sneeuwwitje voor
  • 0
  • 1
Vandaag stelde Studio 100 de hoofdcast voor van de nieuwste sprookjesmusical Sneeuwwitje. Dat Ianthe Tavernier Sneeuwwitje zal vertolken met prins Michiel De Meyer aan haar zijde, was al geweten. Tegenspeelsters Karen Damen en Ruth Beeckmans nemen afwisselend de rol van de boze koningin op zich. Sinds vandaag voegt ook Manu Van Acker zich officieel bij de cast als lakei. De zeven dwergen zullen gespeeld worden door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk. Daniëlle de Bakker zal instaan als swing.
Hoofdcast musical "De klokkenluider van de Notre Dame" bekend
  • 0
  • 0
Vandaag werd de cast van Festivaria's nieuwste musical De klokkenluider van de Notre Dame bekendgemaakt. De musical is geïnspireerd op Victor Hugo's roman en bevat de liedjes uit de Disney-klassieker. Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde zijn creatief team voor met Ingrid Coppieters voor choreografie, Geert Baetens voor muzikale leiding, Marnik Baert voor decorontwerp en Elvira Van Bavinckhove voor kostuumontwerp. Naast het creatieve team werd ook de hoofdcast voorgesteld. Idalie Samad zal de rol van Esmeralda vetolken, Nordin De Moor wordt aartsdiaken Frollo en Ruben Van Keer wordt de enige echte Quasimodo. Hilde Van Wesepoel, Pieter Casteleyn en Leendert De Vis vullen de hoofdcast verder aan als respectievelijk waterspuwer, Clopin Trouillefou en Phoebus de Martin.
Terug
Bovenaan