Rol van AI in therapie pedofilie

Ten eerste beantwoord je bewust? totaal niet op bewuste de post waarin ik aantoon met verwijzingen naar waar je mijn woorden verdraait, negeert of bewust verkeerd voorstelt om je zogezegde punt te maken en waarop mijn beschuldiging slaat dat je oneerlijk discussieert voert doelt. Niet over je gebrek aan cijfers, hoewel je die ook niet geeft. Ironisch dat je hierdoor nog maar eens aantoont dat je niet eerlijk discussieert maar er eerder op uit bent om me belachelijk te maken.

maar gezien je het toch liever daarop wil betrekken...

Ten tweede beweer je dus in je afleidingsmanoeuvre-reply dat ik oneerlijk discussieer omdat ik dingen "uit mijn neus trek" maar het is niet omdat jij iets zegt en de andere letterlijk vraagt om je te geloven op je "woord" (ook al hoeft het niet) dat dit meer basis heeft dan iets "uit je neus trekken".
Ik beroep me trouwens nergens op enige concrete expertise behalve mijn buikgevoel gebaseerd op mediaberichtgeving en ik denk dat dit ook niet relevant is want anders moet je mensen maar vragen om een resumé beschikbaar te stellen met diploma en eventuele relevante ervaring alvorens toegelaten te worden tot een discussietopic zodat jij kan beoordelen of de mening mogelijk wel voldoende gefundeerd is alvorens ze geuit kan worden.

Je trekt het ook in het belachelijke met je vraag of ik het bestaan van God wil bewijzen want we hebben het hier toch ook helemaal niet over het bestaan van God wat een filosofische vraag is, maar over concrete wetenschappelijke zaken op het gebied van psychologie/psychiatrie die effectief in cijfers kunnen gegoten worden en waar ik, vergeef me, als leek helemaal geen informatie over heb en nogmaals, alleen een buikgevoel en een mening

  1. Hoeveel mensen met pedofiele gevoelens zijn er procentueel gezien in de gemeenschap

  2. Hoeveel mensen van deze groep zijn in therapie
    1. mijn standpunt, weinig, niet onderbouwd maar zoals gezegd totaal niet mijn vakgebied.
  3. Hoeveel mensen van deze groep zijn niet in therapie en waarom niet?
    1. mijn standpunt, anonimiteit is gegarandeerd door beroepsgeheim van de therapist dus wat houdt hen tegen, waarvoor je naar de psycholoog gaat staat niet op je hoofd geschreven, je kan altijd zeggen dat je daar naartoe gaat voor hoogtevrees of wat dan ook, zou 100% moeten zijn, indien niet en je wordt nadien betrapt op het stellen van pedoseksuele daden een verzwarend feit.
  4. Hoeveel mensen met pedofiele gevoelens die reeds therapie zijn gaan alsnog over tot het plegen van pedoseksuele activiteiten
    1. hopelijk 0%
  5. Hoeveel mensen met pedofiele gevoelens zijn niet in therapie en gaan niet over tot pedoseksuele activiteiten, wat zijn bepalende factoren? Wettelijke afschrikking, sociaal netwerk,...
    1. mijn standpunt, ga toch maar in therapie. Het is anoniem en beter in therapie dan in de gazet met je naam ook al is de pakkans misschien kleiner dan maatschappelijk gewenst maar de gevolgen voor jou en je omgeving des te groter
  6. Hoeveel pedoseksuelen procentueel gezien zijn momenteel in therapie die pas nadat ze betrapt werden in therapie (verplicht) zijn gegaan.
    1. mijn standpunt, de meesten (niet alle voor alle duidelijkheid!!!) en dit baseer ik op het weinige dat er in de berichtgeving te vinden is over mensen die betrapt worden terwijl ze een therapeutisch traject aan het volgen waren om om te leren gaan met hun gevoelens. Berouw komt pas na de zonde, men overschat (gelukkig) de anonimiteit van het internet, men minimaliseert de impact van zijn eigen daden
  7. Hoeveel mensen met pedofiele gevoelens zijn in therapie die anders mogelijk tot pedoseksuele acties waren overgegaan en voor hoevelen heeft therapie dus reeds nuttig geweest, is dit te wijten aan de therapie an sich of zijn er andere factoren.
    1. mijn standpunt, moeilijk aan te tonen gezien je over hypothetisch zaken praat, maar hopelijk 100%
  8. Wat is potentieel de toegevoegde waarde van AI beelden van pedoseksuele activiteiten aan de huidige therapie?
    1. mijn standpunt, voor mij is deze nihil, en daar gaat deze discussie eigenlijk over, omdat;
      1. huidige therapie volstaat, gezien lage aantal plegers reeds in therapie was (zie punt 4, ik heb geen cijfers)
      2. indien huidige therapie niet volstaat zonder AI KP dat therapie waarschijnlijk in zijn geheel nutteloos zou zijn, kans is klein want zie opnieuw punt 4, weinig berichtgeving over pedofielen in therapie die overgaan tot pedoseksuele activiteiten.
        (is er buiten op dit forum vanuit de therapeutische wereld uberhaupt een reële vraag naar meer therapeutische middelen voor de therapie van pedofielen? zoals ik reeds zei misschien een oplossing voor een onbestaand probleem)
      3. je voedt en legitimeert de idee dat kinderen onderwerp kunnen zijn van een seksuele beleving, je zegt als maatschappij dat het niet mag maar tegelijk stel je content beschikbaar.
      4. omdat dit stepping stone kan zijn tussen fantasie en uitvoering, onafhankelijk of dit AI of fictieve beelden zijn, je ziet je fantasie dagelijks uitgevoerd worden. Zien eten doet eten principe.
  9. Volstaat de huidige therapie reeds of niet? Waarom wel/niet?
    1. mijn standpunt, geen idee want ik heb geen cijfers over effectiviteit in functie van aantallen in therapie of mensen die nood hebben aan therapie maar ik hoop van wel anders heeft het sowieso weinig zin
Nu blijkbaar heb je veel meer informatie, achtergrond en ben je enorm onderlegd om iemand die "zaken uit zijn neus trekt" met gepaste bewijzen en studies van het tegendeel van bovenstaande standpunten te kunnen overtuigen maar moeten we het doen met een "geloof me maar gewoon".
Is het dan zogezegd oneerlijk om te vragen aan een expert als jij om dit hard te maken met concrete cijfers en het tegendeel van mijn standpunten aan te tonen of moeten we het doen met "jij bent fout en ik ben juist want ik zeg dat het zo is".

Hopelijk deze keer wel een discussie over de effectieve post en weer geen blabla, dat je een andere mening hebt kan zijn en misschien is mijn mening incorrect omdat ik niet over de juiste informatie beschik maar iemand afschilderen als iemand die zaken uit zijn neus trekt zonder zelf daar meer tegenover te stellen en de ander zijn woorden zelfs te verdraaien om een punt te maken heeft weinig te maken met discussieren, integendeel het staat het eventueel verruimen van inzichten in de weg.
Maar nu heb ik, samen met anderen, toch al tientallen keren aangegeven dat ik geen stellingen maak over cijfers. Waarom moet ik dan cijfers geven om iets aan te tonen? Jij maakt die wel, en dan vraag ik naar de bron van die cijfers. Die is er niet, oké. En daar houdt het op voor mij, hoor.

Ik wil je helemaal niet belachelijk maken! Ik zeg alleen al van pagina 2: Ik vind dit een heel moeilijk thema, maar ik zou het niet slim vinden om AI-kinderporno zomaar volledig te verbieden zonder onderzoek. Voor de duidelijkheid gaat het dan in de eerste plaats om computergegenereerde beelden van naakte kinderen.

Dus ik zeg: Er zijn redenen om het te overwegen. Want hierbij worden geen echte kinderen voor de camera gezet. Samen met nog wat mogelijke voordelen, zoals toegankelijkere therapie of bespreekbaarder maken van pedofilie zodat mensen die hulp zoeken niet meteen verketterd worden. Er zijn ook redenen te bedenken om het niet te doen, die heb je al gegeven. Het kan een stepping stone zijn, het kan dat het gedrag wordt aangewakkerd...

Maar ik zeg dus: we weten het niet, ik zou eerst eerlijk onderzoeken of één van de twee absoluut waar is, en of sommige pedofielen in sommige situaties toch niet geholpen zijn met dat. En dan wéét je het, en dan kun je beslissen.
Jouw stelling is: je mag het niet eens onderzoeken, want X en Y.

Dàt is het grote verschil, hè. Als je zegt dat je het niet mag onderzoeken, want X klopt en Y klopt, dan moeten X en Y ook kloppen. Je hoeft mij niet te geloven op mijn woord, want mijn punt is net dat ik niet wéét of X en Y kloppen, maar dat ik het pas wil illegaal maken als blijkt dat het inderdaad klopt. Het feit dat ik eerstehandse en tweedehandse ervaringen heb, is dan ook geen bewijs. Maar ik ga er liever niet verder op in op een openbaar forum, dus take it or leave it. Je hoeft me helemaal niet te geloven, dat verandert niks aan de vorige alinea's.

Maar dit zeg je:
"Sowieso handel je maar na de feiten. (...) Heel weinigen van diegenen die overgingen tot het plegen van daden waren/zijn in therapie dus waarom dan iets toevoegen aan een therapie waar ze blijkbaar toch de noodzaak niet van inzien behalve nadat ze betrapt zijn en moest dat niet gebeurd zijn deelden ze nog lustig fotootjes en filmpjes uit zonder enig schuldbesef."

En tegelijk zeg je: "Ik weet niet of je wel sowieso na de feiten handelt, ik weet niet hoe weinig van diegenen die overgingen tot daden in therapie waren, ik weet niet of ze de noodzaak inzagen voor ze betrapt waren en ik weet niet of ze schuldbesef hebben". Wat blijft er dan eigenlijk nog over van die conclusie om mensen mee te overtuigen niet meer extra in te zetten op therapieën? En het is niet om dat een therapie succesvol is bij x% van de mensen, dat er daarom geen enkele (mogelijk succesvollere) therapie mag uitgewerkt worden, toch?

Dat is jouw puntje 8, waar de discussie voor jou over gaat. En daar zie je therapie als iets heel zwart-wits. Het werkt, en je hebt nooit nog een andere aanpak nodig (voor 100% zelfs, zeg je in punt 7), of het werkt niet en dan werkt het ook helemaal nooit en is therapie nutteloos. Maar zo werkt het niet. De huidige praattherapieën zijn nuttig, maar zeker niet feilloos, net als alle therapieën. Je moet een paar psychologen af gaan voor je de juiste te pakken hebt, je moet een paar keer struikelen voor je verder kunt, en soms "werkt" het maar is het elke dag afzien en depressies tegengaan met andere medicaties. We hadden niet de inzichten die we nu hebben als we toen ook zeiden: bwa, het is wel oké. Opnieuw: Dit is geen pleidooi om het toe te passen. Dit is een pleidooi om te onderzoeken of we het moeten toepassen.

Ik denk dat ik in deze thread al een keer of vijf heb geantwoord: Dat mag reden genoeg zijn voor jou, maar ik heb wel meer nodig dan buikgevoel om een mogelijke therapie meteen af te schrijven zonder het ook nog maar te overwegen. Dat is helemaal niet om je standpunt belachelijk te maken.
 
Laatst bewerkt:
Je vergeet er wel bij dat dit geen verhaal is van "baat het niet dan schaadt het niet" in het beste, prefereerbare, geval is de persoon in behandeling alvorens een strafbare daad gesteld te hebben en stel je hem dus als therapist bewust bloot aan KP, zelfs als die persoon tijdens de therapie zou aangaf dat dit voor hem zou helpen om niet tot de echte daden over te gaan en dat hij hier mee om kan gaan blijft dat een onaanvaardbaar risico dat je neemt want als het misloopt op de ergst mogelijke manier is een kind zijn leven onherroepelijk kapot.
Tenslotte heb je op iemand die vrijwillig in therapie is geen enkele controle meer zodra hij de deur uitwandelt.
Dat lijkt me vooral alsof je aan iemand met pyromane neigingen filmpjes van brandende gebouwen gaat tonen in de hoop dat daarmee zijn drang, nu ja, geblust is.

Ik vind alleszins op het eerste zicht geen enkele aanwijzing op google dat dit standaard tot de cognitieve gedragstherapie behoort voor andere stoornissen en mensen met problemen met impulscontrole.

Trouwens Peter Adrianssens heeft in een gesprek in Terzake vanavond nog eens omschreven wat op zulke beelden die pedoseksuelen bekijken staan voor zij die niet weten wat er zich bij voor te stellen en zelfs als je denkt wel te weten wat er op zo'n beelden staat misschien ook toch eens bekijken om een goed begrip te hebben van wat KP juist inhoudt.
Dat zijn helemaal geen cartoons en gruwel blijft gruwel ook al is het AI gegenereerd, je staat de facto als maatschappij toe dat kinderen <13 jaar getoond worden in en seksuele context ook al is de achterliggende boodschap dat het eigenlijk niet mag.

Zoals ik al zei van in het begin van de hele discussie je weet niet welke doos van Pandora je opentrekt en welke gevoelens dit kan opwekken bij iemand met tenslotte een psychische afwijking die een uur later de deur van de praktijk uitwandelt.
Als er ook maar 1 iemand die in therapie is en door deze beelden alsnog ideeën krijgt en uitvoert dan wil ik persoonlijk niet dat mijn vingerafdrukken op het deksel staan.

Bon dat is finaal mijn mening over het onderwerp en zie ik gelukkig buiten op dit forum niet veel animo of zelfs maar een serieuze dialoog om effectief AI KP te gaan gebruiken in therapie en hoop ik dat dat ook zo blijft.
 
Als er ook maar 1 iemand die in therapie is en door deze beelden alsnog ideeën krijgt en uitvoert dan wil ik persoonlijk niet dat mijn vingerafdrukken op het deksel staan.
Zo risico-avers zijn we wel als mens inderdaad. Maakt niet uit of het misschien 1000 of 10000'n anderen verhindert. Als er één persoon "daardoor" wel iets doet, dan is het slecht. En hierdoor doen we niets en is het probleem des te groter. Is altijd het gemakkelijkste natuurlijk, niets doen, opdat men maar niets verkeerd zou doen. Pas op, wilt niet zeggen dat men hier lichtzinnig over moet gaan he. Maar niets doen "want wat als..." dat vind ik helemaal geen optie. Laat ons alstublieft in functie van oplossingen, verbeteringen, ... denken. En niet verstard zijn van schrik om maar iets verkeerd te doen.

Zo mogen we het als "wetenschapper", gelukkig, niet benaderen. Dat we dat als "mens" doen, daar heb ik alle begrip voor. Ik ben ook blij dat ik daar geen beslissingen in moet nemen. Daarbovenop is al vaak genoeg herhaald dat therapie sowieso geen zwart-wit verhaal is.
 
En hierdoor doen we niets en is het probleem des te groter.
Excuseer me voor de onwetendheid indien het niet zo moest zijn maar dat is niet meer dan een assumptie natuurlijk dat het probleem van kindermisbruik groter is als we geen AI KP gebruiken in therapie.
De titel van de thread is tenslotte de rol van AI KP in therapie en niet therapie tout court voor pedofielen.
Ik word weggezet als risico-avers maar dat ben ik helemaal niet enkel ben ik van mening dat je dat risico kan overwegen als er een duidelijk signaal is dat er een potentiële “winst” tegenover staat, zoals ik al gezegd heb is er effectief een toegevoegde waarde?
Indicaties hiervoor zouden bijvoorbeeld kunnen zijn succes bij het gebruiken van virtuele beelden in cognitieve gedragstherapie bij andere psychische stoornissen bij het beteugelen van de impulsen en die indicaties zijn er bij mijn weten niet.
Nu lijkt het mij alleszins niet meer dan een “laten we dat ook eens proberen” suggestie en worden de de mogelijke negatieve gevolgen geminimaliseerd terwijl de potentiële voordelen groter voorgesteld worden dan ze zijn.
 
Excuseer me voor de onwetendheid indien het niet zo moest zijn maar dat is niet meer dan een assumptie natuurlijk dat het probleem van kindermisbruik groter is als we geen AI KP gebruiken in therapie.
De titel van de thread is tenslotte de rol van AI KP in therapie en niet therapie tout court voor pedofielen.
Ik word weggezet als risico-avers maar dat ben ik helemaal niet enkel ben ik van mening dat je dat risico kan overwegen als er een duidelijk signaal is dat er een potentiële “winst” tegenover staat, zoals ik al gezegd heb is er effectief een toegevoegde waarde?
Indicaties hiervoor zouden bijvoorbeeld kunnen zijn succes bij het gebruiken van virtuele beelden in cognitieve gedragstherapie bij andere psychische stoornissen bij het beteugelen van de impulsen en die indicaties zijn er bij mijn weten niet.
Nu lijkt het mij alleszins niet meer dan een “laten we dat ook eens proberen” suggestie en worden de de mogelijke negatieve gevolgen geminimaliseerd terwijl de potentiële voordelen groter voorgesteld worden dan ze zijn.
Ik krijg wel een beetje de indruk dat je het verkeerd voorstelt. We moeten onderzoeken of het ons iets bijbrengt en niet bij voorbaat afschieten. Dat is de belangrijkste boodschap. Niet dat we het sowieso moeten doen.
 
Je vergeet er wel bij dat dit geen verhaal is van "baat het niet dan schaadt het niet" in het beste, prefereerbare, geval is de persoon in behandeling alvorens een strafbare daad gesteld te hebben en stel je hem dus als therapist bewust bloot aan KP, zelfs als die persoon tijdens de therapie zou aangaf dat dit voor hem zou helpen om niet tot de echte daden over te gaan en dat hij hier mee om kan gaan blijft dat een onaanvaardbaar risico dat je neemt want als het misloopt op de ergst mogelijke manier is een kind zijn leven onherroepelijk kapot.
Tenslotte heb je op iemand die vrijwillig in therapie is geen enkele controle meer zodra hij de deur uitwandelt.
Dat lijkt me vooral alsof je aan iemand met pyromane neigingen filmpjes van brandende gebouwen gaat tonen in de hoop dat daarmee zijn drang, nu ja, geblust is.

Ik vind alleszins op het eerste zicht geen enkele aanwijzing op google dat dit standaard tot de cognitieve gedragstherapie behoort voor andere stoornissen en mensen met problemen met impulscontrole.

Trouwens Peter Adrianssens heeft in een gesprek in Terzake vanavond nog eens omschreven wat op zulke beelden die pedoseksuelen bekijken staan voor zij die niet weten wat er zich bij voor te stellen en zelfs als je denkt wel te weten wat er op zo'n beelden staat misschien ook toch eens bekijken om een goed begrip te hebben van wat KP juist inhoudt.
Dat zijn helemaal geen cartoons en gruwel blijft gruwel ook al is het AI gegenereerd, je staat de facto als maatschappij toe dat kinderen <13 jaar getoond worden in en seksuele context ook al is de achterliggende boodschap dat het eigenlijk niet mag.

Zoals ik al zei van in het begin van de hele discussie je weet niet welke doos van Pandora je opentrekt en welke gevoelens dit kan opwekken bij iemand met tenslotte een psychische afwijking die een uur later de deur van de praktijk uitwandelt.
Als er ook maar 1 iemand die in therapie is en door deze beelden alsnog ideeën krijgt en uitvoert dan wil ik persoonlijk niet dat mijn vingerafdrukken op het deksel staan.

Bon dat is finaal mijn mening over het onderwerp en zie ik gelukkig buiten op dit forum niet veel animo of zelfs maar een serieuze dialoog om effectief AI KP te gaan gebruiken in therapie en hoop ik dat dat ook zo blijft.
Maar je snapt toch ook wel dat als je pas mag onderzoeken of het werkt op het moment dat je wéét dat het werkt, er geen enkel onderzoek nog mogelijk is?

Je maakt er ook een beetje een vals dilemma van. Je zegt dat je het risico loopt dat iemand na die therapie toch misbruik pleegt, en dat zou dan maken dat je het niet eens mag proberen of het kàn werken voor sommigen. Tegenover dan de andere, "normale" therapie, die meestal bestaat uit praattherapie. Maar die laatste is ook niet 100% veilig? Het is niet dat je bij die eerste sowieso risico's gaat lopen die je sowieso bij die tweede niét hebt.

Wat jij zegt dat we niet mogen doen, kijken of een therapie werkt bij mensen en ze dan weer loslaten in de maatschappij, is exact wat we nu al doen, hoor. Om het met jouw woorden te zeggen: Als er ook maar één iemand in therapie door deze therapie alsnog ideeën krijgt en uitvoert, wil je niet dat je vingers op het deksel staan. Maar dat geldt dan niet voor alle andere therapieën?

Gewoon lukraak een studie gepakt, omdat de meesten allemaal ongeveer hetzelfde aangeven. "Unweighted average recidivism rates: 12 percent for treated and 24 percent for untreated."

Dus ja, therapie is een succes. Nee, de huidige therapie is niet afdoende, want er zijn nog altijd slachtoffers en er is nog altijd recidivisme. Nee, de huidige therapie is niet 100% veilig afgezet tegenover een "mogelijke" nieuwe therapie waarbij zogezegd 1% recidivisme nog te veel zou zijn. Zoals ik dus ook al tegen Patj zei, geloof ik: Dat is een standaard waar je geen enkele therapie aan kunt houden, en met die maatstaf had je geen enkel wetenschappelijk onderzoek of geen enkele therapie.

Dit is een heel interessante, want die gaat daar voor een stuk over:

Dit gaat over een project in Duitsland, waarin ze zeggen dat niet alleen therapie voor misbruikers belangrijk is, maar ook een preventieve therapie. Daar zijn eerste stappen in. Dat gaat voor een stuk exact over wat jij zei, en ontkracht ook wat jij hierboven zei: Niet iedereen die hulp zoekt, heeft al misbruik gepleegd, het is niet pas na de feiten. Maar daarin zie je precies dat: Het werkt, maar helemaal nog niet goed genoeg. We moeten daar betere therapieën voor vinden.
 
En los van heel het therapie stuk, heb je ook nog het feit dat kinderporno gewoon bestaat en zal blijven bestaan. Mensen kiezen doorgaans voor het path of least resistance. Als je dus de AI-gegenereerde dingen bvb "minder illegaal" maakt, voorkom je mogelijks wel gewoon slachtoffers.
Ik snap trouwens ook echt niet de link tussen "mensen die kinderporno kijken, gaan daar sowieso ooit naar handelen" die hier vaak lijkt naar boven te komen. Want dat zou ook willen zeggen dat mensen die porno kijken sowieso ooit iemand gaan verkrachten?

En wat zien we daar:
"At the population level, studies explored the relationship between pornography consumers and sexual violence, and found that an increase in available pornography reduced sexual aggression."
https://www.utsa.edu/today/2020/08/...ailable pornography reduced sexual aggression.
 
En los van heel het therapie stuk, heb je ook nog het feit dat kinderporno gewoon bestaat en zal blijven bestaan. Mensen kiezen doorgaans voor het path of least resistance. Als je dus de AI-gegenereerde dingen bvb "minder illegaal" maakt, voorkom je mogelijks wel gewoon slachtoffers.
Ik snap trouwens ook echt niet de link tussen "mensen die kinderporno kijken, gaan daar sowieso ooit naar handelen" die hier vaak lijkt naar boven te komen. Want dat zou ook willen zeggen dat mensen die porno kijken sowieso ooit iemand gaan verkrachten?

En wat zien we daar:
"At the population level, studies explored the relationship between pornography consumers and sexual violence, and found that an increase in available pornography reduced sexual aggression."
https://www.utsa.edu/today/2020/08/story/pornography-sex-crimes-study.html#:~:text=At the population level, studies,available pornography reduced sexual aggression.
Is dat geen verkeerde vergelijking?

Porno in de praktijk brengen is gewoon seks hebben lijkt me, wat de meeste mensen nog altijd met wederzijdse toestemming doen, desnoods tegen betaling. Verkrachting draait, zover ik dat als leek kan inschatten, veel meer rond macht dan rond de seks zelf.

Kinderporno in de praktijk brengen is sowieso illegaal en leidt tot kindermisbruik.
 
Is dat geen verkeerde vergelijking?

Porno in de praktijk brengen is gewoon seks hebben lijkt me, wat de meeste mensen nog altijd met wederzijdse toestemming doen, desnoods tegen betaling. Verkrachting draait, zover ik dat als leek kan inschatten, veel meer rond macht dan rond de seks zelf.

Kinderporno in de praktijk brengen is sowieso illegaal en leidt tot kindermisbruik.
Maar "seks hebben" is nu niet iets dat je zomaar random op straat kan gaan doen he. Voor een heel groot deel van de bevolking is "hey, poepen?" nu niet bepaald een optie :p Die hebben dan eventueel de optie om naar een prostituee te gaan, maar er gaan er ook gewoon héél veel zijn die gewoon enkel porno kijken.
 
Maar "seks hebben" is nu niet iets dat je zomaar random op straat kan gaan doen he. Voor een heel groot deel van de bevolking is "hey, poepen?" nu niet bepaald een optie :p Die hebben dan eventueel de optie om naar een prostituee te gaan, maar er gaan er ook gewoon héél veel zijn die gewoon enkel porno kijken.
Ik zie niet hoe dat een antwoord is op mijn post dat jouw vergelijking niet opgaat. Mensen verkrachten doe je ook niet zomaar random op straat volgens mij.
 
Er is volgens mij toch ook een totaal gebrek aan data om hierover te discussiëren. Zelfs voor de studies die hier aangehaald werden.
In de logica van:
- Men vermoedt dat het probleem vrij groot is (onbekend hoeveel personen in België pedofiele neigingen hebben).
- Men weet niet hoeveel percent daarvan kinderporno bekijkt, bezit, verspreidt enz. (goed voorbeeld vind ik de banale wijze waarop Pichal en co. gepakt zijn. Dat toont dat men blijkbaar niet de tools heeft om die mensen online op te sporen?)
- Men weet bijgevolg ook niet hoeveel percent daarvan overgaat tot misbruik in de praktijk.

Meer nog: enige interpretatie hiervan is gebaseerd op slechte statistiek, want waarschijnlijk kan men enkele de ergste gevallen opsporen en arresteren. Dus als je een studie wilt maken om te onderzoeken hoe het bekijken van kinderporno leidt tot het plegen van misbruik, dan kan je je enkel baseren op data van degenen die opgepakt zijn. M.a.w. er is niemand die weet hoeveel mensen niet overgaan van online misdaad (kinderporno) naar de fysieke misdaad (kindermisbruik).

Wat ik dus wil zeggen is dat het door een gebrek aan data bijzonder moeilijk moet zijn om die verbanden te onderzoeken (laat staan dat er iemand op het forum hier enig onbetwistbaar standpunt kan verdedigen). En dat gaat in beide richtingen, he.


Wat ik me ook nog wel afvraag, is hoe dat geëvolueerd is de voorbije 40-50 jaar. Vooral de opkomst van het internet moet toch een grote impact hebben (in ieder geval toch voor legale porno: sinds het internet is dat veel toegankelijker dan voordat er internet was). Indien dit ook geldt voor kinderporno: wat zeggen de cijfers over kindermisbruik vroeger en kindermisbruik nu? Als er een link is tussen het kijken van kinderporno en het plegen van misbruik, dan zouden de cijfers ook gestegen moeten zijn. (en daar zit je weeral met een gebrek aan data waarschijnlijk)

En dat is eigenlijk dezelfde discussie als je het over AI hebt, want ook dat is een nieuwe technologie die potentieel gaat zorgen voor meer porno... (net als 'het internet' vanaf pakweg 1990-2000)
 
Laatst bewerkt:
Wat ik dus wil zeggen is dat het door een gebrek aan data bijzonder moeilijk moet zijn om die verbanden te onderzoeken (laat staan dat er iemand op het forum hier enig onbetwistbaar standpunt kan verdedigen). En dat gaat in beide richtingen, he.

Toch nog een keer voor de duidelijkheid: Dat gaat in beide richtingen op, ja. Je kunt niet zeggen dat je het moet gebruiken, en je kunt niet zeggen dat je het niet mag gebruiken. Echter gaat het niet op om het onderzoek tegen te houden. Je kunt niet zeggen dat je het niet mag onderzoeken, omdat er nog niet genoeg onderzoek voorhanden is. Dan kun je nooit iets onderzoeken.

Ik denk niet dat er hier iemand zit, of ik moest het gemist hebben, die zegt dat we AI-kinderporno moeten gebruiken in therapie. Zelfs niet eens sowieso gebruiken bij sòmmige pedofielen met een specifiek profiel. Oa ik zeg alleen: dat is iets waar niet noodzakelijk alleen negatieve dingen aan vasthangen en wat het verdient onderzocht te worden. Omdat dat mogelijk slachtoffers kan voorkomen.

Wat ik me ook nog wel afvraag, is hoe dat geëvolueerd is de voorbije 40-50 jaar. Vooral de opkomst van het internet moet toch een grote impact hebben (in ieder geval toch voor legale porno: sinds het internet is dat veel toegankelijker dan voordat er internet was). Indien dit ook geldt voor kinderporno: wat zeggen de cijfers over kindermisbruik vroeger en kindermisbruik nu? Als er een link is tussen het kijken van kinderporno en het plegen van misdaad, dan zouden de cijfers ook gestegen moeten zijn. (en daar zit je weeral met een gebrek aan data waarschijnlijk)

En dat is eigenlijk dezelfde discussie als je het over AI hebt, want ook dat is een nieuwe technologie die potentieel gaat zorgen voor meer porno...
Voor dat laatste geldt inderdaad blijkbaar: gebrek aan data. Er zijn studies die zeggen dat de kans op misbruik vergroot wanneer de pedofiel beelden ziet, er zijn studies en getuigenissen die het omgekeerde aanhalen. Het probleem met 40-50 jaar geleden en nu vergelijken, is dat het mogelijk ook veel bespreekbaarder geworden is en dat er vaker mensen veroordeeld raken dan vroeger. Zeker na een paar kerkschandalen en Dutroux.
 
Maar je snapt toch ook wel dat als je pas mag onderzoeken of het werkt op het moment dat je wéét dat het werkt, er geen enkel onderzoek nog mogelijk is?
Maar er is ook geen enkele indicatie dat dit kan helpen, ook niet in therapien die je als verwant qua problematiek zou kunnen beschouwen, geen enkele therapie gaat iemand die pedofiel is "bekeren" dat is ook geen haalbare maatstaf die je kan hanteren bij therapie en zou even dwaas zijn als beweren dat je homofilie kan "genezen". De betrachting van therapie is het beteugelen van de impulsen en een visualisering van die lust lijkt mij als leek niet effectief.
Niet iedereen die hulp zoekt, heeft al misbruik gepleegd, het is niet pas na de feiten.
Heb ik zelf, voor alle duidelijkheid nog maar eens, ook nooit gezegd. Meestal, de meesten, veel,... wat ik ook gezegd heb of zeg, is geen synoniem voor altijd, iedereen of allemaal en zou ik nooit beweren.

Als je de moeite doet en het gesprek met Peter Adrianssens bekijkt gisteren in Terzake dan zal je opmerken dat ook volgens zijn aanvoelen we slechts een minderheid die daarmee bezig is effectief betrappen en dat in de psyche van de pedoseksueel er al een heel verantwoordingsproces van zijn daden begint in het hoofd van de pedoseksueel vanaf het moment dat hij overgaat tot het plegen van strafbare feiten.
Ik laat voor alle duidelijkheid die uitspraak voor zijn rekening maar sta me toe hier wel enige crediteit aan te verlenen en mijn inziens een bijkomende visuele stimulans zeker niet nodig is in een therapeutisch traject.

Wat jij zegt dat we niet mogen doen, kijken of een therapie werkt bij mensen en ze dan weer loslaten in de maatschappij, is exact wat we nu al doen, hoor. Om het met jouw woorden te zeggen: Als er ook maar één iemand in therapie door deze therapie alsnog ideeën krijgt en uitvoert, wil je niet dat je vingers op het deksel staan. Maar dat geldt dan niet voor alle andere therapieën?
Ik vind dat er wel degelijk een verschil is tussen als onderdeel van de therapie praten over de problematiek, de eventuele oorzaken ervan (persoonlijke ervaring met kindermisbruik) bespreken en waarom dit niet goed is en wat de eventuele gevolgen van het uitvoeren van deze gevoelens zou impliceren voor zichzelf en zijn potentiele slachtoffers die mogelijk niet aanslaat en als therapie die persoon op straat sturen met beelden van impulsen die hij net tracht te onderdrukken op het netvlies in de hoop dat daarmee de impuls getemperd is.
Het eerste is in mijn ogen een logische en correcte benadering en aanpak van de problematiek, het visualiseren van de impuls lijkt mij in al mijn onwetendheid niet effectief.
Net zoals dat wat mij betreft niet veel helpt bij junkies een beeld van iemand die een spuit zet te tonen, alcoholverslaafden beelden te tonen van iemand die een pintje zit te drinken, pyromanen die een gebouw in vlammen zien opgaan of...

Maar kijk jullie denken er maar van wat jullie willen ik ga niet meer reageren ik ben niet te overtuigen dat ik mijn hand op een roodgloeiend kookvuur moet leggen om te kunnen vaststellen dat ik me dan verbrand.
 
Maar er is ook geen enkele indicatie dat dit kan helpen, ook niet in therapien die je als verwant qua problematiek zou kunnen beschouwen, geen enkele therapie gaat iemand die pedofiel is "bekeren" dat is ook geen haalbare maatstaf die je kan hanteren bij therapie en zou even dwaas zijn als beweren dat je homofilie kan "genezen". De betrachting van therapie is het beteugelen van de impulsen en een visualisering van die lust lijkt mij als leek niet effectief.
Als leek. Klopt.
Er zijn echter artikels genoeg die ik al heb aangehaald die indicaties geven dat het wel kan helpen. Dus "geen enkele" is niet juist. Zeker niet als je het uitbreidt naar "beteugelen van impulsen", want dan is confrontatie net wel een belangrijk onderdeel van therapie.

Heb ik zelf, voor alle duidelijkheid nog maar eens, ook nooit gezegd. Meestal, de meesten, veel,... wat ik ook gezegd heb of zeg, is geen synoniem voor altijd, iedereen of allemaal en zou ik nooit beweren.

Als je de moeite doet en het gesprek met Peter Adrianssens bekijkt gisteren in Terzake dan zal je opmerken dat ook volgens zijn aanvoelen we slechts een minderheid die daarmee bezig is effectief betrappen en dat in de psyche van de pedoseksueel er al een heel verantwoordingsproces van zijn daden begint in het hoofd van de pedoseksueel vanaf het moment dat hij overgaat tot het plegen van strafbare feiten.
Ik laat voor alle duidelijkheid die uitspraak voor zijn rekening maar sta me toe hier wel enige crediteit aan te verlenen en mijn inziens een bijkomende visuele stimulans zeker niet nodig is in een therapeutisch traject.

Maar hier roep je valse autoriteit in, hè. Peter Adriaenssens zegt daar niet wat jij hem toedicht. In mijn zijsprong van het artikel dat je compléét negeert en zelfs niet gelezen hebt, begin jij over het semantische "alle" vs "de overgrote meerderheid". Zelfs "de overgrote meerderheid" staat niet in dat artikel. Daar spreken ze zelfs over "de minderheid". Dus is gewoon factueel, feitelijk, onwaar wat je zei. Dan kun je nog 10x draaien dat de cijfers niet volledig zijn, doe dan geen uitspraken over de cijfers?

Dan zeg je dat Peter Adriaenssens praat over het verantwoordingsproces. In het Engels ook wel "offense-supportive attitudes". Zoals je kunt zien, staat dat exact ook in de studie die ik heb aangehaald. Die daalt bij therapie. Daalt niet absoluut en niet in die mate dat je kunt zeggen dat er nooit nog andere therapie nodig is, maar daalt wel.

Wat Adriaenssens niét zegt, is wat jij daar daarna aan koppelt: dat een visuele stimulans niet nodig is (zegt hij niks over), of zoals jij insinueert dat dat de "offense-supportive attitudes" vergroot. Daar zegt hij niets over. Dan is het toch niet eerlijk om hem aan te halen als ondersteuning voor wat jij zegt?

Het eerste is in mijn ogen een logische en correcte benadering en aanpak van de problematiek, het visualiseren van de impuls lijkt mij in al mijn onwetendheid niet effectief.

Als leek, in al je onwetendheid, in jouw ogen. En van hoeveel therapieën (of trek het breder naar medische behandelingen) vind je dat die moeten goedgekeurd worden door leken in al hun onwetendheid voor we die mogen toepassen? Waarom voor deze wel?
 
Ik had gezegd dat voor mij het onderwerp afgesloten was en heb lang getwijfeld om te reageren maar als je het echt niet kan laten om pathologisch mijn woorden te verdraaien, aannames te doen op basis van dingen die ik niet gezegd heb... dan kan ik dat gewoon niet laten passeren.

Ik zeg net telkens dat ik mijn mening baseer op berichtgeving over het onderwerp in de media, mag dat nog?

Je enige weerwoord is telkens dat mijn mening niet correct is en de jouwe wel, wat moet iemand daar nu in godsnaam mee?
Moet iemand die een mening heeft over een bepaald onderwerp dat telkens met cijfers en studies kunnen bewijzen?

Ivm de uitspraken van Peter Adrianssens en mijn zogezegde valse toedichting, het eerste de hoeveelheid, meerderheid/minderheid

het interview staat hier en je kan meteen doorspoelen naar minuut 18:45 waar Bart Schols de vraag stelt "Hoe groot is de problematiek eigenlijk want ik hoor gisteren..." waarop Peter Adrianssens woordelijk zonder parafrasering zegt "Het is gissen, 1 miljoen beeldien die vrij te vinden zijn op internet, het is gissen, euh want euh ja we moeten heel goed weten de meerderheid die dergelijk gedrag heeft en naar kinderporno kijkt, die wordt niet betrapt...."

wat ik zei:

Als je de moeite doet en het gesprek met Peter Adrianssens bekijkt gisteren in Terzake dan zal je opmerken dat ook volgens zijn aanvoelen we slechts een minderheid die daarmee bezig is effectief betrappen

Maar hier roep je valse autoriteit in, hè. Peter Adriaenssens zegt daar niet wat jij hem toedicht. In mijn zijsprong van het artikel dat je compléét negeert en zelfs niet gelezen hebt, begin jij over het semantische "alle" vs "de overgrote meerderheid". Zelfs "de overgrote meerderheid" staat niet in dat artikel. Daar spreken ze zelfs over "de minderheid". Dus is gewoon factueel, feitelijk, onwaar wat je zei. Dan kun je nog 10x draaien dat de cijfers niet volledig zijn, doe dan geen uitspraken over de cijfers?

Volgens mij lijkt wat ik zeg in dat verband net enorm hard op wat hij zegt?

Wat Adriaenssens niét zegt, is wat jij daar daarna aan koppelt: dat een visuele stimulans niet nodig is (zegt hij niks over), of zoals jij insinueert dat dat de "offense-supportive attitudes" vergroot. Daar zegt hij niets over. Dan is het toch niet eerlijk om hem aan te halen als ondersteuning voor wat jij zegt?

Toon mij hieronder aan waar ik insinueer dat hij zegt dat dat erdoor vergroot wordt of dat ik wat hij zegt koppel aan een visuele stimulans? Opnieuw zeg je dingen die ik niet gezegd of zelfs maar insinueer. Stop daar aub mee en voer een discussie op een volwassen manier.

Voor alle duidelijkheid ik denk dat het vertonen van visuele content aan offenders wel de O-SA vergroot maar zeg nergens dat hij dat zegt wat jij beweert dat ik doe.

Als je de moeite doet en het gesprek met Peter Adrianssens bekijkt gisteren in Terzake dan zal je opmerken dat ook volgens zijn aanvoelen we slechts een minderheid die daarmee bezig is effectief betrappen en dat in de psyche van de pedoseksueel er al een heel verantwoordingsproces van zijn daden begint in het hoofd van de pedoseksueel vanaf het moment dat hij overgaat tot het plegen van strafbare feiten.
Ik laat voor alle duidelijkheid die uitspraak voor zijn rekening maar sta me toe hier wel enige crediteit aan te verlenen en mijn inziens een bijkomende visuele stimulans zeker niet nodig is in een therapeutisch traject.

het tweede, de verantwoording of de offense-supportive attitude

vanaf 24:15 neemt Bart Schols het woord "Kunnen jullie ons toch eens helpen om beter te begrijpen hoe dat in godsnaam mogelijk is, hoe kan dat, wat gebeurt daar" het antwoord van Peter Adrianssens "Het blijft heel moeilijk te begrijpen hoe dat verstandige mensen die eigenlijk alle mogelijkheden hebben, die weten dat iets als stop it now bestaat, dat telefoonnummers bestaan en dat ze desondanks dit gedrag hebben, euhm waarom het is daar moeten we eigenlijk bescheiden over zijn want een van onze moeiljkheden blijft dat iedereen die daarrond betrapt wordt zijn verhaal aanpast, ja, en het moeilijk is om te weten wat is daar echt aan de hand want iedere dader, daarvan weten we die heeft mentaal dat al voorbereid van stel stel dat ze mij betrappen wat ga ik zeggen..."

dat in de psyche van de pedoseksueel er al een heel verantwoordingsproces van zijn daden begint in het hoofd van de pedoseksueel vanaf het moment dat hij overgaat tot het plegen van strafbare feiten.

Opnieuw, volgens mij lijkt wat ik zeg enorm hard op wat hij zegt, ik weet niet waarom jij vindt dat ik hem zaken toedicht die hij niet gezegd heeft.

Ik zeg zelfs in mijn post dat ik ze voor zijn rekening laat maar er toch enige credibiliteit aan geef

Ik laat voor alle duidelijkheid die uitspraak voor zijn rekening maar sta me toe hier wel enige crediteit aan te verlenen

Trouwens waarover gaat dit topic, zoals in de titel van de topic staat: rol van AI beelden in therapie pedofilie, ik heb nergens gezegd dat ik tegen therapie ben integendeel, ik noem therapie -zonder- AI beelden zelfs logisch en correct.

Ik vind dat er wel degelijk een verschil is tussen als onderdeel van de therapie praten over de problematiek, de eventuele oorzaken ervan (persoonlijke ervaring met kindermisbruik) bespreken en waarom dit niet goed is en wat de eventuele gevolgen van het uitvoeren van deze gevoelens zou impliceren voor zichzelf en zijn potentiele slachtoffers die mogelijk niet aanslaat en als therapie die persoon op straat sturen met beelden van impulsen die hij net tracht te onderdrukken op het netvlies in de hoop dat daarmee de impuls getemperd is.
Het eerste is in mijn ogen een logische en correcte benadering en aanpak van de problematiek, het visualiseren van de impuls lijkt mij in al mijn onwetendheid niet effectief.

En betreffende je uitsmijter
Als leek, in al je onwetendheid, in jouw ogen. En van hoeveel therapieën (of trek het breder naar medische behandelingen) vind je dat die moeten goedgekeurd worden door leken in al hun onwetendheid voor we die mogen toepassen? Waarom voor deze wel?

Wel bij nieuwe behandelingen en medicijnen wordt een heel proces doorlopen om aan te tonen of de medicatie wel degelijk een effect zou hebben en wat de bijwerkingen zijn alvorens het op mensen of in realiteit toe te passen

Gezien je geen enkele studie kan aantonen waarin het effect van AI beelden bij behandelingen voor pedofilie of pedoseksuelen reeds bestudeerd is of zelfs maar voor andere stoornissen zou ik daar al mee beginnen alvorens het meteen beginnen toe te passen.

Je mag dat dan een beetje in het belachelijke trekken alsof ik denk dat iets alleen valide is als ik mijn goedkeuring ervoor geef, of was dat niet de insteek, maar je hebt gewoon niks dat wetenschappelijk aantoont dat het gebruik van AI beelden effect zou hebben buiten dat het in jouw mening wel nuttig lijkt.
Ik zou daar al mee beginnen alvorens het te hebben over het effectief toepassen van iets waar geen enkele onderbouwing voor bestaat.

---

Bijkomend over je de studie, die voor alle duidelijkheid gaat over gewone therapie er is geen enkele sprake van AI beelden in de studie, zelfs geen enkele omschrijving van de therapie zelf, die je postte, liefst ook wel volledig zijn als je je beroept op een studie om je gelijk te bewijzen.

ten eerste is het een preliminary studie en staat er letterlijk in dat er niets mag uit afgeleid worden en de externe validiteit beperkt is

Prevention of Sexual Child Abuse: Preliminary Results From an Outpatient Therapy Program​

In Germany, access to outpatient treatment services devoted to the prevention of (further) sexual offenses against minors and child sexual exploitation material (CSEM) offenses is often limited. The therapy project “Prevention of Sexual Abuse” tries to fill this gap by providing treatment to patients with a self-reported sexual interest in children and adolescents, irrespective of whether or not they are pedophilic or prosecuted by the legal justice system. Within the project, a treatment manual was developed which specifically addresses dynamic risk-factors in child sexual abusers and CSEM offenders. The treatment manual was conceived to reduce recidivism risk and to contribute to the enhancement of the patients’ personal well-being. In this paper, results of the accompanying scientific research are presented: offense-supportive attitudes (N = 23), self-reported CSEM use (N = 10), emotional distress (N = 24), and participants’ subjective risk perception of committing (further) sexual offenses (N = 25) reduced during the course of treatment. A reduction of offense-supportive attitudes was further observed from pre-intervention to 1-year follow-up (N = 8). Changes with regard to self-efficacy, quality of life, participants’ self-perceived ability to control sexual impulses toward children and adolescents permanently, and several measures assessing different kinds of sexual recidivism did not, however, reach any level of significance. During an average observation period of 2.4 years, six patients confessed to have conducted new sexual exploitation material offenses, while no further sexual abuse cases were reported (N = 19). Due to the used research design and small sample sizes, treatment effects cannot be inferred and external validity is limited. This notwithstanding, results provide first evidence for a relationship between treatment participation and self-reported recidivism and psychological well-being.

Limitations​

The empirical results reported in this paper should be considered in the light of some limitations and must therefore be interpreted with caution. For instance, due to inclusion criteria imposed by the authors, the results reported in this paper cannot be generalized to all CSAs and CSEMOs in forensic psychiatry. Furthermore, due to the low sample size, even external validity with regard to (potential) out-patient offenders who participate voluntary, are intrinsically motivated, willing to change, and have a high self-reported degree of psychological strain is limited. Because of changes in the data collection methodology, not all participants filled in every questionnaire and not all questionnaires were assessed at all four points in time. The follow-up data is especially sparse, meaning that at the moment, it is not possible yet to predict long-term changes. Additionally, dropouts may have resulted in attrition bias. Due to the long treatment length of our program (approximately 2 years for the majority of patients), some of the participants dropped out for personal reasons (e.g., move to another city, incarceration or need to be transferred to an inpatient therapy setting). Moreover, some other participants dropped out for reasons that we cannot ascertain. Dropouts occurred in all phases of the treatment program, including the diagnostic phase, the intervention, or in-between the end of the intervention and the 1-year follow-up data collection. Given that the majority of patients dropped out due to motivational reasons, it may be necessary to put a stronger emphasis on behavioral techniques enhancing motivation during the diagnostic phase and in the beginning of the intervention.

Relapse rates may have been underestimated since the two questionnaires used to assess recidivism did not cover the whole treatment period. What is more, they may have measured slightly different constructs due to differences in the wording of the items. Furthermore, social desirability in the form of over-reporting desirable or under-reporting undesirable cognitions, feelings, or behavior may have affected the results of the study. This tendency may have additionally been reinforced as the same therapists performed both the treatment and the accompanying scientific research. Unfortunately, since we do not have access to criminal records, we cannot compare the information given by the patients. Moreover, one could argue that participants are not completely open as they may fear that the information confessed is passed to the police. However, a substantial amount of patients voluntarily brought their indictments and some even confessed past offenses which are, according to their own testimony, unknown to the police and the prosecution authorities. This suggests that participants believe in confidentiality and trust in our treatment team and is in line with the finding that participants judge the therapeutic relationship to be good and supportive [as measured by the Questionnaire for General and Differential Single Therapy Sessions for Patients (39)].

Another limitation of the study was that we did not include a waiting-list group to control for effects of time. As a consequence, we cannot preclude that significant changes over time are attributed to random factors such as spontaneous remission or regression to the mean rather than the described treatment program (50). However, due to the patients’ self-reported high psychological strain, the potential detrimental consequences of not receiving treatment, and long waiting times of approximately 2 years, we have decided it would be unethical not to offer treatment to everybody in need. Changes over time may have also been affected by contemporaneous treatments of comorbid disorders. As can be seen in the sample description, a substantial amount of patients suffered from comorbid disorders, especially affective and/or personality disorders. As the PsM therapy concept is not disorder-specific, but does instead address dynamic risk factors related to sexual recidivism, comorbid patients are often recommended to undergo an additional disorder-specific psychotherapy. Some of them were also getting treated medically, e.g. with SSRIs in case of an existent affective disorder. Although this concerned only a small number of patients, comorbid disorders as well as medical and psychological treatment may have had confounding effects on our results. Even though accompanying psychiatric treatment did not seem to be a confounding variable with regard to overall emotional distress, we suggest to address this question more deeply in future research with larger sample sizes.

ten tweede staat er ook letterlijk over de mensen die deelnemen aan de studie is in de ene groep zelfs niemand die pedofiel van seksuele aard en in de tweede de meerderheid niet met een pedofiele seksuele aard (3 van de 25) en je kan daar dus geen te grote conclusie aan koppelen wat betreft therapie bij mensen van pedofiele aard

Participants​

Participants were patients from our treatment facility who completed the whole treatment program and volunteered to take part in the study. The ethics committee of the Medical University Center Göttingen issued a positive vote and written informed consent was obtained from all participants. Depending on the therapy form, group size, and individual characteristics such as engagement in treatment (e.g., as indicated by homework compliance) or intellectual abilities, treatment length varied between several months and 2 years. Due to changes in data collection methodology, not all participants filled in every questionnaire and not all questionnaires were assessed at all four points in time [pre-intervention (baseline, T1), after the first half of the treatment manual had been completed (Ti; please note that measurements at this time point were not included in the analyses due to low case numbers), post-intervention (T2), and at 1-year follow-up (T3)]. As some participants just finished the treatment program recently or have dropped out after T2, little follow-up data is available. As a consequence, different analyses were conducted for participants with (a) pre-, post-, and follow-up intervention data and (b) pre- and post-intervention data. Accordingly, the two different samples will be described separately in the following two subsections.

Sample description for participants with pre-, post-, and follow-up intervention data (sample (a); N = 9)​

Nine men aged 25 to 71 years, with a mean age of 44 years (SD = 13.9) and a mean IQ of 100 [range 80–123; SD = 14.8; (29, 30)] had filled in questionnaires at pre- and post-intervention and 1 year after treatment completion. Two had sexually abused a child, three had consumed CSEM, and five had committed both offense types. The majority of patients were involved in the justice system (n = 8), only one subject was an undetected offender. None of the patients were pedophilic according to ICD-10 criteria (missing values n = 1). However, the majority of patients (n = 5) fulfilled criteria for at least one psychiatric disorder. Three patients fulfilled criteria for affective disorders (F30-F39) and two patients were diagnosed with disorders of adult personality and behavior (F60-F69), one patient with mental and behavioral disorders due to psychoactive substance use (F10-F19), and another patient with neurotic, stress-related and somatoform disorders (F40-F49). Due to differences in personal backgrounds, participants either received individual or group therapy or both (n = 2, n = 5, and n = 2, respectively). Whenever necessary, additional sessions were offered to patients, meaning that treatment was not fully standardized.

Sample description for participants with pre-and post-intervention data (sample (b); N = 25)​

The sample included 25 men aged 24 to 71 years, with a mean age of 41 years (SD = 11.8) and a mean IQ of 97 [range: 65-123; SD = 16.3; (29, 30)], who had sexually abused a child (n = 6), consumed CSEM (n = 12), committed both offense types (n = 6), or had not yet conducted any sexual offenses against children, but were afraid they might do so in the future (n = 1). The majority of patients were involved in the justice system (n = 22), a smaller proportion were undetected offenders (n = 2) or non-offenders (n = 1). The majority of patients (n = 22) were not pedophilic based on ICD-10 criteria. However, most fulfilled criteria for at least one psychiatric disorder. After consideration of various factors such as intellectual abilities, work schedule, and comorbid disorders, participants either received individual or group therapy or both (n = 5, n = 14, and n = 6, respectively).

Tables 1 and 2 in the Supplementary Material provide an overview of demographic characteristics and psychiatric diagnoses of sample (a) and sample (b) grouped by offender status (involved in the justice system, undetected offenders, non-offenders) and offender type (CSAs, CSEMOs, individuals with both offenses), respectively.

Verder heb je misschien een conclusie specifiek over cijfers van de O-SA in de studie vergeten te lezen.

Offense-Supportive Attitudes​

Offense-supportive attitudes are an empirically supported risk factor for sexual recidivism (10) and are therefore considered as an important treatment target. Examples for offense supportive attitudes include, but are not limited to, victim-blaming, misperceiving social cues as sexual, or failure to take responsibility for one’s actions. A whole treatment module in our treatment program is dedicated to the change of offense-supportive attitudes, and throughout the intervention, cognitive restructuring is continuously being applied. Based on Quayle et al.’s recommendations for the therapeutic work with Internet sex offenders (44), further emphasis is placed on cognitive distortions that are most evident in CSEMOs. In sample (a), offense-supportive attitudes decreased significantly from pre-intervention to post-intervention and 1-year follow-up. From post-intervention to 1-year follow-up, a decrease could only be observed on a descriptive level. However, this could be due to the fact that the sample size for the pre/post/follow-up comparison was rather small or because the improvement that was achieved during therapy remained stable over time.

Also in the larger sample (b) with 23 participants, offense-supportive attitudes decreased significantly from pre- to post-intervention [Mpre = 71.0 (SD = 19.6), Mpost = 47.1 (SD = 7.5)]. This is in line with the results of another out-patient prevention program (45), in which the score decreased significantly from 70.88 (SD = 17.11) to 63.30 (SD = 16.68). However, even though the control group’s cognitive distortions in this study remained stable over time, as indicated by a Wilcoxon signed-rank test, the time×group interaction did not reach a level of significance (46). Accordingly, due to the absence of a waiting-list control group, it cannot precluded that in our study, reductions also result from time effects.

While at pre-intervention, our patients descriptively scored higher than a sample of incarcerated non-familial child molesters, nonsexual offenders, and non-offending controls in the community (M = 71.0 versus M = 66.0, M = 52.3, and M = 51.8, respectively) (47), at post-intervention, they scored lower than any of the other groups. The finding that our patients had lower scores than non-offending controls in the community is especially surprising as offense-supportive attitudes have repeatedly been associated with recidivism risk in sexual offenders in general, and also for child molesters in particular (10, 48). Accordingly, the question arises of whether the decrease of offense-supportive attitudes as measured by the BMS really reflects changes in attitudes, or if the difference from pre- to post-intervention is, at least partially, caused by impression management or a growing understanding of the theoretical construct. In future research, it may therefore be useful to include measures of social desirability such as the Social Sexual Desirability Scale of the Multiphasic Sex Inventory (49) to control for this possible effect.

Zo heb ik weer 2 uur verspeeld aan het rechtzetten van jouw al dan niet bewuste misinterpretaties van wat ik gezegd heb en verduidelijken van wat er echt staat in je studie die iets zou moeten bewijzen wat eigenlijk niet ter discussie stond = therapie is nodig.
 
Heel terecht, want als je AI gegenereerd materiaal toelaat verleg je de bewijslast. Een pedofiel kan dan gemakkelijk beweren dat al zijn materiaal AI gegenereerd is. Begin maar te bewijzen dat het echte beelden zijn...
 
Heel terecht, want als je AI gegenereerd materiaal toelaat verleg je de bewijslast. Een pedofiel kan dan gemakkelijk beweren dat al zijn materiaal AI gegenereerd is. Begin maar te bewijzen dat het echte beelden zijn...
Op dit moment moet je redelijk blind zijn om in de meeste gevallen geen onderscheid te kunnen zien tussen AI generated en echte beelden.
 
Terug
Bovenaan