A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Fotoverslag: Guy Swinnen Band @ Parkies Middelkerke
  • 0
  • 4
Op 14 juli speelde Guy Swinnen op Parkies Middelkerke. Hij is voornamelijk bekend als zanger van The Scabs, één van de populairste rockbands van België in de jaren tachtig en negentig. Maar of hij nu op een podium staat met The Scabs, de Guy Swinnen Band of helemaal alleen, je mag je verwachten aan een stevige dosis rockmuziek.

Op Parkies bracht de Guy Swinnen band met David Piedfort, Bart Buls en Marcus Weymare een selectie van eigen nummers en covers.

Filmreview: VOID
  • 0
  • 3
VOID is de eerste langspeelfilm van regisseur Vaibhav Gattani, uitgebracht in 2022 en te bekijken via Vimeo. Deze film is een Indiase independent film, gesproken in het Engels en Hindi. Regisseur Gattani heeft de film niet enkel geregisseerd maar is ook schrijver, director of photography, editor en één van de hoofdacteurs. VOID heeft al enkele awards gewonnen, waaronder Best First Time Director (Vesuvius International Film Festival) en Indian Narrative Feature (Calcutta International Cult Film Festival).
Parkies: Cookies And Cream
  • 0
  • 2
In juli en augustus worden achttien parken in Vlaanderen weer het toneel van muziek, sfeer en ambiance. Parkies brengt een uniek aanbod van verschillende muziekstijlen en dit op een groene plek. Bovendien zijn alle concerten gratis. Vijf weken lang mogen we genieten van verschillende artiesten: Bart Kaëll, Gers Pardoes, Cookies And Cream, Sandra Kim, Koen Buyse, Olivia Trappeniers, Margriet Hermans en Celien, Pieter en Tine Embrechts, Mama's Jasje, ABBA4U, Guy Swinnen en de 30 jaar Parkies Band.
Kleo binnenkort op Netflix te zien
  • 0
  • 3
De serie volgt Kleo Straub (Jella Haase), een Oost-Duitse spionne die na het plegen van een aanslag in West-Berlijn in de gevangenis terechtkomt. Twee jaar later komt ze - na de val van de muur - op vrije voeten en besluit ze wraak te nemen op de mensen die haar verraden hebben.

Kleo is een komische spionagetriller en vanaf 19 augustus zijn de acht afleveringen te bekijken op Netflix.

Filmreview: The Last Bus
  • 0
  • 4
The Last Bus is een drama over verlies en rouw, geregisseerd door Gillies MacKinnon. De film neemt je mee op een tocht door de Britse landschappen, terwijl je meegesleept wordt door de herinneringen van Tom, het hoofdpersonage, gespeeld door Timothy Spall (o.m. bekend als Peter Pettigrew uit de Harry Potterfilms).
David O. Russell pakt in "Amsterdam" uit met sterrencast
  • 0
  • 2
De eerste trailer van Amsterdam is onthuld en met deze film keert regisseur David O. Russell na zeven jaar eindelijk terug naar het grote scherm.

De film speelt zich af in de jaren dertig en volgt drie vrienden die getuige zijn van een moord, zelf verdacht worden en hierbij een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis ontdekken.

Amsterdam heeft een geweldige sterrencast met Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek, Robert De Niro, ...

De film wordt in november in de bioscoopzalen verwacht.

Filmreview: FOMO
  • 0
  • 2
We ervaren het allemaal wel eens: de angst om iets te missen, ook wel FOMO genoemd (fear of missing out). Door de komst van sociale media zoals Instagram, TikTok en Facebook is “zien en gezien worden” erg belangrijk geworden. De impact van sociale media en de mentale druk die daarvan het gevolg is, zijn de basis van dit horrorverhaal, waarin moord, bloed en angst centraal staan. Deze nieuwe Vlaamse film is vanaf nu te bekijken in de bioscoopzalen en vanaf het najaar wordt een vervolgserie verwacht op Streamz.
WIN: een gesigneerde dvd van Gravidam
  • 3
  • 1
In samenwerking met productiehuis Deep Dreams mogen we drie dvd’s wegschenken van de film Gravidam. Deze dvd’s zijn gesigneerd door regisseur Brandon Gotto en actrice Margaux Colarusso. Je hoeft enkel correct te antwoorden op de vraag en een gok wagen voor de schiftingsvraag. Tip: je zal het antwoord vinden in de filmreview.

De wedstrijd loopt tot en met 12 juli 2022 en deelnemen kan via onze wedstrijdpagina.

Succes!
Filmreview: Gravidam
  • 2
  • 3
Eerder dit jaar besloot ik om me meer te focussen op onafhankelijke films; deze indie films hebben over het algemeen een beperkte release in bioscopen en een kleiner budget. De artistieke vrijheid die onafhankelijk filmmakers hebben, is groter dan bij studiofilms en regisseurs kunnen hun eigen kenmerkende identiteit vinden, die soms ver verwijderd is van de klassieke filmesthetiek. Filmfestivals beginnen in te zien dat het budget van een film de kwaliteit niet bepaalt en ze richten zich dan ook steeds meer op opkomende talenten en ijzersterke onafhankelijke producties.
Filmreview: One Second
  • 0
  • 7
One Second is een Chinees drama, uitgebracht in 2020 maar nu pas te zien in de bioscoop – enkele dagen voor de film in première ging op het filmfestival van Berlijn, werd de voorstelling afgelast wegens technische problemen. Chinese films hebben al jaren te kampen met strenge regels en het is dus niet ondenkbaar dat censuur de echte reden was. Een nieuwe, goedgekeurde versie – één minuut korter dan de eerder aangekondigde versie en enkele re-shoots met cast en crew later – maakte dat deze film pas een jaar na de oorspronkelijke releasedatum uitgebracht kon worden.
Filmreview: Incroyable mais vrai
  • 0
  • 3
Incroyable mais vrai, geschreven en geregisseerd door Quentin Dupieux, is een film met een absurde en surrealistische kijk op de wereld. Dupieux staat bekend om zijn eigenzinnige films, die leunen tegen de waanzin en afwijken van de norm. De regisseur – ook bekend als muzikant en DJ onder de naam Mr. Oizo – heeft de afgelopen tien jaar zeven langspeelfilms en enkele kortfilms uitgebracht, waaronder Rubber (over een moorddadige autoband), Le Daim (over een de obsessie van een man voor zijn lederen jas) en Mandibules (over vrienden die een gigantische vlieg in de kofferbak van een gestolen auto vinden). Dupieux weet de meest vreemde scenario’s te creëren.
Trailer van White Bird: A Wonder Story met Helen Mirren
  • 0
  • 3
Lionsgate heeft de trailer van White Bird: A Wonder Story gepubliceerd; deze film is het vervolg op Wonder uit 2017. Julian is van school gestuurd en heeft sindsdien moeite om erbij te horen. Om zijn leven te veranderen, vertelt zijn grootmoeder haar verhaal: als jong meisje moest ze onderduiken in het door nazi's bezette Frankrijk, waarbij ze hulp kreeg van een schoolvriend.

Deze film, met in de hoofdrollen Gillian Anderson, Bryce Gheisar, Ariella Glaser, Orlando Schwerdt en Helen Mirren, werd geregisseerd door Marc Forster (Finding Neverland, Christopher Robin) en is vanaf 14 oktober in de bioscopen te zien.

Ana de Armas is Marilyn Monroe in Blonde
  • 0
  • 3
Netflix heeft de eerste teaser trailer onthuld voor de film Blonde, de langverwachte film over het leven van Marilyn Monroe. In deze film volgen we Monroe vanaf haar jeugd als Norma Jeane tot aan het sterrendom. Regisseur Andrew Dominik wil de wereld laten ervaren hoe het voelde om niet alleen Marilyn Monroe maar ook Norma Jeane te zijn.

Blonde is gebaseerd op de bestseller van Joyce Carol Oates en werd geregisseerd door Andrew Dominik, vooral bekend van The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Andere castleden zijn Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Xavier Samuel en Evan Williams. Blonde is beschikbaar op Netflix vanaf 23 september.

Jane Austens Persuasion met Dakota Johnson in de hoofdrol
  • 1
  • 0
Persuasion gaat vanaf 15 juli in première op Netflix; de officiële trailer is net aangekondigd. In de hoofdrollen vinden we Dakota Johnson (Anne Elliot) en Cosmo Jarvis (Captain Frederick Wentworth). Persuasion was Jane Austens laatste roman; ze stierf in 1817 op 41-jarige leeftijd.

Persuasion is een romantische tragedie over relaties en de vrijheid om te kiezen. De trailer begint met Anne Elliott die herinneringen ophaalt aan Frederick Wentworth met wie ze verloofd was. Ze werd door haar familie overhaald om de relatie te verbreken vanwege de sociale status van Wenthworth. Anne heeft dit nooit kunnen verwerken. Acht jaar later ontmoeten ze elkaar weer, maar dit keer onder andere omstandigheden. Anne moet kiezen tussen het verleden achter zich laten of naar haar hart te luisteren.

Persuasion werd geregisseerd door de Britse theaterregisseur Carrie Cracknell en maakt hiermee haar film regiedebuut.

4K-restauratie trailer van Invaders from Mars uit 1953
  • 0
  • 2
Invaders From Mars is één van de meest bekende scifi-films. Deze film kwam uit in 1953, met acteurs zoals Jimmy Hunt, Helena Carter, Arthur Franz, Morris Ankrum, Leif Erickson en Hillary Brooke. Het was de eerste alien invasion-film in kleur en de speciale effecten waren voor die tijd erg goed. Net op tijd voor zijn 70ste verjaardag kondigt Ignite Films de nieuwe 4K-restauratie van deze SF-klassieker aan.

Invaders from Mars vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van een kind. De jonge David wordt gewekt tijdens een onweersbui, kijkt door het raam en ziet mysterieuze lichten in de verte. Wanneer zijn ouders zich na dit voorval vreemd beginnen te gedragen, roept David de hulp in van Dr. Pat Blake.

Ignite Films zal Invaders From Mars vanaf 26 september op Blu-Ray en DVD verdelen. Pre-orders zijn mogelijk vanaf 25 juli via de website van Ignite Films.

"The Munsters" zijn terug in een reboot van Rob Zombie
  • 0
  • 0
Lily, Herman, Eddie, Marilyn en Grandpa, deze namen horen bij één familie: The Munsters. Deze Amerikaanse sitcom werd uitgezonden van 1964 tot 1966 en draait om het leven van een familie monsters. Hoewel de serie maar twee seizoenen werd uitgezonden - 70 afleveringen - zijn herhalingen hiervan nog steeds te zien en ook de merchandise van deze serie is nooit weg geweest. De serie heeft gelijkenissen met The Addams Family en werd ook bijna op hetzelfde moment uitgezonden. Het grootste verschil is dat The Munsters bijna allemaal monsters zijn, die zoals een gewone familie proberen te functioneren, terwijl The Addams Family voornamelijk (morbide) mensen zijn, met een paar monsters.

Rob Zombie had al geruime tijd interesse in een reboot van deze satire. Rob Zombie is vooral bekend om zijn muziek, maar heeft ook zijn weg als regisseur gevonden en maakte enkele horrorklassiekers zoals Halloween en House of 1000 Corpses. The Munsters-reboot is door Zombie geschreven en...
Filmreview: Jurassic World: Dominion
  • 5
  • 8
Jurassic World: Dominion is de zesde film in de Jurassic Park franchise en het derde en laatste deel van de Jurassic World-trilogie. Het begon allemaal in 1993 met Jurassic Park, geregisseerd door Steven Spielberg, gebaseerd op het boek van Michael Crichton. Een spectaculaire avonturenfilm met een hoog adrenalinegehalte en speciale effecten zoals ze nooit eerder vertoond waren; een actiefilm die onmiddellijk het grote publiek wist te overtuigen. Het startsein was gegeven voor een wereldwijde hype die al jaren populair is.
Filmreview: Piccolo Corpo
  • 0
  • 2
Piccolo Corpo is de eerste langspeelfilm van de Italiaanse regisseur Laura Samani. De film kreeg een aantal nominaties, en won diverse awards, waaronder de David Di Donatello Award voor beste debuutfilm en de Minneapolis St. Paul Award voor beste opkomend talent – Samani is dus een regisseur om in de gaten te houden. Dit dramaverhaal gaat over een jonge vrouw uit Noordoost-Italië aan het begin van de twintigste eeuw, die in opstand komt tegen gevestigde waarden en vasthoudt aan hoop.
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities toont eerste trailer
  • 0
  • 0
De eerste teaser trailer van Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is op Netflix aangekondigd. De trailer begint met beweging onder een pas gegraven, met wormen bedekt graf, gevolgd door een scène in een pakhuis waar enkele lichamen bewegingloos op een tafel liggen. Een trailer die niet veel langer duurt dan één minuut, maar waarvan de beelden en muziek horror beloven.

Ervaar nieuwe werelden, acht huiveringwekkende verhalen en een indrukwekkende cast met onder meer Essie Davis, Rupert Grint, Andrew Lincoln, F. Murray Abraham en Luke Roberts. Enkele van deze bloedstollende horrorverhalen zijn Guillermo del Toro's eigen werk, andere werden geschreven en geregisseerd door (horror)makers die hij zelf heeft uitgekozen.

De serie verschijnt dit jaar nog op Netflix, maar wanneer is nog niet aangekondigd.

Filmreview: Marokkaanse Bruiloft
  • 0
  • 2
De cast van de nieuwe Nederlandse komedie Marokkaanse Bruiloft is net terug van het filmfestival van Cannes, om hun nieuwe film te promoten en aan te bieden aan internationale verdelers. In België kunnen we deze romcom al vanaf woensdag 8 juni in onze bioscopen bekijken.

Marokkaanse Bruiloft gaat over Yasmine, een jonge, vrijgezelle vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocate te worden, maar haar familie en vrienden vinden het belangrijker dat ze eindelijk gaat trouwen. Ze stelt zich open voor de liefde en dan vindt ze niet één maar twee leuke mannen.
Terug
Bovenaan