Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
DOOM Eternals gratis next-gen update is nu live met Update 6
  • 0
  • 0
Update 6 voor DOOM Eternal is vandaag beschikbaar, uitgelicht door de komst van een gratis next-gen console-upgrade voor alle huidige bezitters van DOOM Eternal. Deze next-gen update bevat verbeterde visuals, verhoogde prestaties, ondersteuning voor ray tracing en 4K-resolutie met 60 frames per seconde, en een nieuwe 120 FPS-modus voor consolespelers. Update 6 bevat ook het nieuwe Taras Nabad Master Level, evenals een nieuwe BATTLEMODE arena, gratis voor alle spelers.

Hieronder vind je een overzicht van de grafische modi die nu voor elk systeem zijn toegevoegd:

Xbox serie X
  • Drie nieuwe grafische modi
    • Ray Tracing Mode draait op 1800p/60 FPS
    • Performance Mode draait op 1800/120 FPS
    • Balanced mode draait op 4K/60 FPS
  • HDR 10 in elke grafische modus
  • Ultra-kwaliteitsstijl grafische instellingen
  • Cross-Gen BATTLEMODE-ondersteuning met Xbox One
  • Variabele Refresh Rate
  • Variabele Rate Shading
Xbox-Serie S
  • Twee...
Review: Scarlet Nexus
  • 2
  • 3
Scarlet Nexus is de nieuwste titel van de makers van Code Vein, een verrassend anime Soulslike-spel uit 2019 dat hier en daar nog wat ongepolijst was. Voor hun opvolger lieten ze de Dark Souls-inspiratie achterwege en legden ze een grotere focus op het verhaal. Dat enkele van de teamleden in het verleden hebben meegewerkt aan spellen als Tales of Symphonia en Tales of Vesperia gaf alvast het nodige vertrouwen.
Review: Roguebook
  • 0
  • 0
Een vijftal jaar geleden bracht Abrakam Entertainment, een kleine, onbekende Belgische ontwikkelaar, een digitaal kaart- en bordspelletje uit met de naam Faeria. Dit spel kende een relatief groot succes en is intussen zelfs beschikbaar op zowat elk platform. Voor hun nieuwste spel bleven ze op bekend terrein, al gooiden ze wel een extra genre in de mix.
Review: Sumire
  • 0
  • 0
Sumire is de nieuwste creatie van GameTomo, de makers van de mech game Project Nimbus. Met Sumire slaan ze echter een totaal andere weg in en schotelen ze ons een verhalende game voor die zich afspeelt gedurende één dag in een pittoresk dorpje in Japan.

In dit dorpje neem je de controle over Sumire, een meisje dat haar grootmoeder niet zo lang geleden is verloren. Op een ochtend krijgt ze bezoek van een magische pratende bloem die haar belooft dat ze haar grootmoeder nog eenmaal kan zien als ze de bloem een speciale dag kan laten beleven. Hiervoor krijgt ze tot de avond valt, want daarna zal de bloem verdwijnen.
Dungeons & Dragons: Dark Alliance viert release met cinematische trailer
  • 0
  • 0
Helden der alle continenten, scherp uw zwaarden en bijlen. De tijd om op avontuur te gaan is aangebroken! Dungeons & Dragons: Dark Alliance, de spirituele opvolger van Baldur's Gate: Dark Alliance en Dark Alliance 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S (ook via Xbox Game Pass) en PC. Om dit te vieren, hebben Tuque Games en Wizards of the Coast een cinematische launch trailer vrijgegeven die je alvast een voorsmaakje geeft van de te verwachten actie.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance speelt zich af in de Icewind Dale-regio en laat je avonturen beleven gebaseerd op de romanreeks The Legend of Drizzt van de gekende fantasieschrijver R.A. Salvatore. Hoewel de focus sterk ligt op online coöp, waarbij je in een team van vier man eropuit trekt, kan je het spel ook in singleplayer spelen. De keuze is aan jou om alleen of samen met vrienden de strijd aan te gaan met tal van legendarische monsters uit het Dungeons & Dragons-universum...
Back 4 Blood vereist permanente internetverbinding
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Turtle Rock Studios heeft op Twitter laten weten dat Back 4 Blood, de spirituele opvolger van de Left 4 Dead-reeks, enkel kan gespeeld worden wanneer je verbonden bent met het Internet. Met andere woorden: ook als je alleen wilt spelen, zal je een internetverbinding nodig hebben. Ze lieten wel weten op zoek te zijn naar mogelijkheden om offline spelen te kunnen ondersteunen.

Wie de ontwikkeling van het spel volgt, weet intussen dat focus van Back 4 Blood natuurlijk de coöp en multiplayer-actie is, waarbij je in een team van vier man samen kan spelen of het in de PvP-modus tegen een ander team kan opnemen. Gezien de game ook toelaat om je teamleden door bots te vervangen, kan je de game ook solo spelen. Dan is het natuurlijk handig dat je kan spelen wanneer de servers het laten afweten of je plots zonder Internet zit!

Als alles goed gaat, verschijnt Back 4 Blood op 12 oktober voor PlayStation 4 en...
DualSense controllers voor PlayStation 5 vanaf vandaag beschikbaar in 2 nieuwe kleuren
  • 0
  • 5
Heb jij een PlayStation 5 kunnen bemachtigen, maar vind je de witte kleur van de controller nu niet bepaald een lust voor de ogen? Dan hebben we goed nieuws! Vandaag lanceert Sony Interactive Entertainment twee nieuwe kleuren van de DualSense draadloze controller die geïnspireerd zijn op de sterrenstelsels: Midnight Black en Cosmic Red. De standaard DualSense is wit en vele gamers keken reikhalzend uit naar de nieuwe kleuren die een persoonlijke toets geven aan hun gamebeleving.

Midnight Black heeft twee subtiel verschillende tinten zwart met lichtgrijze details die weergeven hoe we de ruimte zien bij een nachtelijke hemel. Cosmic Red heeft een opvallend zwart en rood ontwerp, verwijzend naar de unieke levendige tinten rood die overal in de kosmos te vinden zijn.

De DualSense controller voor PS5 was bij de lancering in november vorig jaar een radicale verandering ten opzichte van de vorige controllers, met innovatieve functies zoals haptische feedback en adaptieve triggers...
Preview: Tales of Arise
  • 0
  • 2
Op 9 september verschijnt Tales of Arise, de nieuwste telg in de Tales-reeks uit de stal van Bandai Namco. Als we de mobiele game Tales of Crestoria en de geremasterde versie van Tales of Vesperia niet meetellen, is het alweer vijf jaar geleden dat het vorige deel Tales of Berseria is verschenen. Hoog tijd dus voor de fans om een nieuwe wereld te kunnen verkennen.
F1 2021 laat innovaties zien in nieuwe Features-trailer
  • 2
  • 1
Gisteren hebben Codemasters en Electronic Arts de splinternieuwe Features-trailer vrijgegeven voor F1 2021, de officiële videogame van het 2021 FIA Formula One World Championship. Spelers kunnen zich storten op de nieuwe, verhaalgedreven-modus Braking Point en bovendien is, in vergelijking met vorige games uit de serie, F1 2021 nog meer een weerspiegeling van het echte coureursleven dankzij verschillende dynamische opties. De statistieken van F1-coureurs worden gedurende het seizoen van updates voorzien om hun prestaties op de circuits in het echte leven te spiegelen en Real-Season Start stelt spelers in staat om op ieder moment tijdens het seizoen in te haken met rankings die up-to-date zijn.

Braking Point daagt spelers uit om vanuit de F2 hun weg omhoog te racen naar een avontuur in de F1 met een van de vijf 2021 FIA Formula One World Championship-teams. Deze modus bevat een combinatie van momenten op en buiten de baan, waaronder razendsnelle race-actie, meeslepende cutscenes en...
Orcs Must Die! 3 verschijnt op 23 juli
  • 0
  • 0
Robot Entertainment heeft vandaag aangekondigd dat Orcs Must Die! 3 verschijnt op 23 juli 2021 op Steam, Xbox One, Xbox One Series X|S, PlayStation 4 en PlayStation 5 via backwards compatibility. De bekroonde Orcs Must Die!-serie keert beter dan ooit terug, met geheel nieuwe War Scenarios en War Machines die een enorme schaal moeten toevoegen aan slagvelden.

Spelers kunnen solo of via online coöp hun territorium verdedigen met een arsenaal aan wapens en valkuilen tegen honderden orks tegelijk. Ze kunnen ook hun vastberadenheid testen met de gloednieuwe en steeds evoluerende Scramble-modus waarin ze het opnemen tegen orks in een reeks van vijf escalerende uitdagingen waarbij beide partijen na elk gevecht willekeurige modifiers ontvangen. Tal van nieuwe en terugkerende favoriete helden, wapens en valkuilen wachten op spelers die ork-verwoestende chaos willen ontketenen.

Om deze aankondiging te vieren kan je bovendien Orcs Must Die! 2 momenteel gratis spelen via Steam en dit tot en...
Gratis Steel Reign Update voor Fallout 76 beschikbaar vanaf 7 juli
  • 0
  • 0
Steel Reign zorgt voor de conclusie van de Brotherhood of Steel-verhaallijn die eind vorig jaar begon. Je komt terug bij Fort Atlas en merkt dat de spanningen tussen Paladin Rahmani en Knight Shin een kookpunt hebben bereikt. Hoe ga je de Brotherhood leiden als er zwermen Super Mutants verschijnen en er mensen als vermist zijn opgegeven? Kies je de kant van gerechtigheid of blijf je toegewijd aan je plicht? Deze update is vanaf 8 juli gratis voor Fallout 76-spelers beschikbaar.

De Steel Reign update bevat:

Nieuwe Verhaallijn – Kies welke richting de Brotherhood of Steel op gaat en los de mysteries op achter het verschijnen van de Super Mutants.
Nieuwe Locaties en Uitrustingen – Ontgrendel unieke uitrusting uit het arsenaal van de Brotherhood en verken nieuwe locaties terwijl je ontdekt wat er in Appalachia is gebeurd.
Season 5 Scoreboard – K.D. Inkwell is terug in Escape from the 42nd Century! Klim omhoog om nieuwe beloningen te ontgrendelen, waaronder C.A.M.P. items, cosmetica...
Final Fantasy Pixel Remaster-serie blaast Final Fantasy I tot VI nieuw leven in
  • 2
  • 0
Tijdens de Square Enix Presents summer showcase van vandaag, maakte Square Enix bekend dat de zes originele Final Fantasy-titels waar een hele generatie RPG-fans mee opgroeide opnieuw tot leven wordt gewekt in de Final Fantasy pixel remaster-serie.

Fans en nieuwkomers worden uitgenodigd om in zes tijdloze meesterwerken vol epische avonturen te duiken. Het bedrijf zal de geliefde titels apart van elkaar uitbrengen, van Final Fantasy I tot Final Fantasy VI, voor Steam en mobiele platformen.

Red (misschien) het universum met Marvel's Guardians of the Galaxy
  • 2
  • 1
Tijdens de Square Enix Presents-showcase hebben Eidos-Montréal en Square Enix Marvel's Guardians of the Galaxy onthuld, een third-person verhalende actiegame die een origineel verhaal combineert met opwindende gameplay. Marvel's Guardians of the Galaxy, ontwikkeld door Eidos-Montréal in samenwerking met Marvel Entertainment, wordt gelijktijdig uitgebracht op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One-consoles, pc, en Geforce Now op 26 oktober 2021.

De game plaatst je in de jetlaarzen van Star-Lord en neemt je mee voor een wilde rit door de kosmos in deze frisse kijk op Marvel's Guardians of the Galaxy. Met de onvoorspelbare Guardians aan je zijde, schiet je een weg van de ene explosieve situatie naar de andere, met zowel originele als bekende Marvel-personages die verwikkeld zijn in een strijd om het lot van het universum. Benieuwd? Ontdek hieronder alvast de aanstekelijke onthullingstrailer.

Final Fantasy spin-off Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin aangekondigd, demo nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Tijdens de Square Enix Presents-showcase werd een gloednieuwe Final Fantasy-game aangekondigd. Geen klassiek rollenspel deze keer, maar een heus actiespel dat zal fungeren als oorsprongsverhaal en ontwikkeld wordt in samenwerking met Team Ninja en Koei Tecmo Games. Hen ken je waarschijnlijk van spetterende actietitels zoals Ninja Gaiden en Nioh.

De Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin Trial Version werd ook aangekondigd tijdens de showcase en is intussen beschikbaar voor PlayStation 5. De demo geeft spelers de kans om te proeven van de volledige game waarin Jack en zijn bondgenoten Ash en Jed de poorten naar de Chaos Shrine opengooien. Brandend van de vastberadenheid om Chaos te verslaan, en met de herinneringen aan hun strijd diep in hun hart begraven, zijn zij de voorspelde Warriors of Light?

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin zelf verschijnt in 2022 voor PlayStation 5...
Xbox onthult zijn grootste exclusieve games line-up ooit
  • 1
  • 2
Vanavond hebben Xbox & Bethesda tijdens hun Games Showcase de fans een kijkje gegeven in het volgende tijdperk van gamen en gaat het doek open voor 30 titels, waarvan er 27 deel uitmaken van Xbox Game Pass.

Hoogtepunten van de showcase van vandaag zijn onder meer:
  • De Xbox & Bethesda Games Showcase stond in het teken van content, met gloednieuwe titels van AAA-blockbusters tot indie-meesterwerken. Er werden 30 games, waarvan 27 in Xbox Game Pass.
  • Elke consoletitel in de showcase is geoptimaliseerd voor Xbox Series X en Series S en biedt next-gen prestaties, snelheid en functies.
  • Halo Infinite, met voor het eerst in zijn legendarische geschiedenis free-to-play multiplayer, wat de kans geeft om de grootste Halo-community ooit op te bouwen, zal deze feestdagen uitkomen
  • Forza Horizon 5, een levendige next-gen showcase, met de grootste, meest diverse open wereld ooit in een Forza Horizon game dankzij de kracht van de Xbox Series X, die op 9 november wordt gelanceerd...
Babylon's Fall laat zichzelf zien in nieuwe trailer en developer interview-video
  • 0
  • 0
Square Enix onthulde vandaag, tijdens de zomereditie van Square Enix Presents, nieuwe beelden van Babylon's Fall, een nieuwe game die wordt ontwikkeld in samenwerking met de bekende actiegamespecialist PlatinumGames Inc. (bekend van NieR: Automata).

In Babylon's Fall worden spelers een groep krijgers die bekend staan als de sentinels. Met behulp van de aan hen gekoppelde Gideon Coffins moeten deze sentinels proberen de reusachtige Tower of Babylon te overwinnen, en de legendarische geheimen van deze toren ontdekken. Naast de wapens in hun beide handen, kunnen personages de kracht van hun Gideon Coffin gebruiken om nog twee wapens te gebruiken, waardoor combinaties van vier wapens tegelijk mogelijk zijn. Door de vele verschillende uitrustingsmogelijkheden kunnen spelers eindeloos variëren met hun vechtstrategieën. Voor de vormgeving van de game maakt de ontwikkelaar gebruik van een nieuw ontwikkelde "penseelstijl" om unieke fantasieomgevingen te scheppen met de uitstraling van...
Ontdek het openingsfilmpje van Legend of Mana Remastered
  • 1
  • 1
Square Enix Ltd., heeft vandaag tijdens de Square Enix Presents summer showcase nieuwe beelden getoond van het openingsfilmpje van Legend of Mana, de geremasterde versie van het vierde deel in de klassieke Mana-serie. Zowel fans als nieuwkomers kunnen zien hoe de geliefde personages aan hun reis beginnen in het volledig geremasterde openingsfilmpje.

Legend of Mana komt op 24 juni voor de prijs van € 29,99 digitaal beschikbaar voor het Nintendo Switch™-systeem, het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en pc (STEAM®). Spelers die Legend of Mana vóór 23 juli aanschaffen ontvangen een vroege aankoop-beloning, zoals tien avatars en een speciaal Legend of Mana-thema op het PlayStation 4-systeem of een Legend of Mana-bureaubladachtergrond op pc (Steam).

Ontdek de paranormale empathiekracht van Alex Chen in Life is Strange: True Colors
  • 1
  • 1
Vandaag konden Life is Strange-fans van over de hele wereld een diepgaande blik werpen op de bovennatuurlijke kracht die spelers kunnen beheersen in het volgende hoofddeel van de bekroonde serie, Life is Strange: True Colors. De nieuwe video en details werden gedeeld tijdens de Square Enix Presents-show, die werd gestreamd tijdens E3 2021.

Life is Strange: True Colors wordt ontwikkeld door Deck Nine Games, de studio achter Life is Strange: Before the Storm, in samenwerking met Square Enix External Studios. De game introduceert Alex Chen, een geheel nieuwe hoofdrolspeler die haar paranormale empathiekracht moet gebruiken om een mysterie op te lossen. Naarmate ze de waarheid verder blootlegt, zal ze alles wat ze weet over het schilderachtige stadje Haven Springs verder in twijfel trekken.

Life is Strange: True Colors verschijnt op 10 september 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, Steam, Windows Store en Google Stadia.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie verkrijgbaar vanaf 15 juni
  • 0
  • 0
Als deel van het epische Gates of Oblivion 2021-avontuur voor The Elder Scrolls Online wordt Blackwood toegevoegd aan de bekroonde Zenimax Online Studio’s online RPG. Lang voor de Oblivion crisis hebben de Longhouse keizers een pact gemaakt met de duivel – de Daedric Prins Mehrunes Dagon. Dit pact ontvouwt zich in een saga van moorddadig bedrog en sinistere onthullingen, die leidt naar het nachtmerrierijk dat bekend staat als de Deadlands, waar spelers gaan vechten om de prins te stoppen. The Elder Scrolls Online: Blackwood is nu verkrijgbaar via Xbox Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, Mac, Stadia, PS5 en PS4.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced maakt gebruik van de kracht van de Xbox Series X|S en PlayStation 5 om de prestatie en visuals van Elder Scrolls Online dramatisch te verbeteren. Verbeteringen zoals prestaties en Fidelity-modi, verbeterde draw distance...
Neem het op tegen vampieren en ontdek de mysteries van Redfall
  • 0
  • 0
Redfall is een open wereld coöp FPS van Arkane Austin, het bekroonde team achter Prey en Dishonored. Arkane gaat door met het maken van zorgvuldig ontworpen werelden en met hun liefde voor creatieve game mechanics. Redfall brengt de kenmerkende gameplay van de studio naar de coöp-actie- en FPS-genres.

Het schilderachtige eilandstadje Redfall, Massachusetts wordt belegerd door een legioen vampiers die de zon hebben geblokkeerd en het eiland van de buitenwereld hebben afgesloten. Terwijl spelers gevangen zitten met een handvol overlevenden tegen een horde wezens die de stad dreigen leeg te bloeden, moeten ze kiezen uit een gevarieerde selectie van helden en zich groeperen met anderen om het perfecte team van vampierdoders te creëren.

Redfall combineert single- en multiplayer-opties naadloos, waardoor de speler alleen de duisternis in kan of een squadron vormt met maximaal drie vrienden voor vier speler coöp. Teamgenoten kunnen verschillende helden uitproberen en hun krachten...
Terug
Bovenaan