DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Review: The Last Faith
  • 0
  • 2
Soms hoef je om te presteren niet origineel te zijn, dacht men bij Kumi Souls Games. En dat bewijzen ze maar al te graag met The Last Faith, een metroidvania welke de snelle actie van Bloodborne vermengt met de pixel art-stijl van Blasphemous in een minstens even brutaal als mysterieus speluniversum. Het leveldesign en de setting doen misschien zelfs het meest terugdenken aan één van de wortels van het genre: de iconische Castlevania-franchise. Om het met de woorden van de ontwikkelaars te zeggen, is The Last Faith een gotische samensmelting van metroidvania en soulslike. Vol genadeloze gevechten, en met een formidabel arsenaal aan wapens en geheimzinnige spreuken tot je beschikking.
Review: American Arcadia
  • 0
  • 1
2023 is nu volop bezig aan de eindsprint, de wintersales komen eraan. Na zo’n indrukwekkend jaar wat het aantal releases van goede videogames betreft, kost het ongetwijfeld niemand veel moeite om de wenslijst te vervolledigen. Ook American Arcadia zou wel eens je interesse kunnen wekken, als herinterpretatie van The Truman Show en ontwikkeld door Out of the Blue Games, welke we nog kennen van Call of the Sea. Jim Carrey valt dan wel nergens in de game te bespeuren, dat betekent niet dat het plot van deze retro-futuristische platformer het nalaat om zowel de dramatische als de humoristische toer op te gaan. Precies zoals dat ook in de film uit 1998 het geval was.
Review: Stray Souls
  • 0
  • 1
Een ziekelijke cutscene met een halfnaakte, onder het bloed zittende man die met een tweeloop zijn vrouw en kinderen vermoordt. Die nota bene zelf kannibalen blijken te zijn. De intro van Stray Souls zet alvast de toon voor één van de meest onsamenhangende, maar tegelijk slechtste survival horrorgames welke ik ooit speelde.
Review: The Invincible
  • 2
  • 5
Nog een van die bijzondere én langverwachte games welke dit jaar eindelijk wisten te landen, is The Invincible. Het scifi-avontuur is overduidelijk gebaseerd op de gelijknamige Poolse scifi-roman van Stanisław Lem uit 1964 en werd ontwikkeld door Starward Industries, allesbehalve een onbekende naam. Deze gamestudio werd namelijk opgericht door een groep creators die een belangrijk aandeel hadden in het succes van verschillende AAA-franchises, waaronder The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Dead Island, Dying Light en Call of Juarez.
Preview: Ripout
  • 0
  • 2
In het jaar 2084 zal de mensheid ongetwijfeld al meer grip hebben op de kosmos, maar voor even blijft de ruimte nog dat desolate, afgelegen gegeven. De roguelite first person shooter Ripout onderneemt een schuchtere poging om ons toch al even onder te dompelen in dat uitgestrekte universum vol nieuwe uitdagingen. Als een van de laatste soldaten op aarde, rust het lot van de mensheid in jouw handen. Kun je ons behoeden voor de ondergang, of zal het menselijke ras dan toch gewoon uitgeroeid worden door de Cel?
Review: Sonic Superstars
  • 0
  • 3
Na het geweldige Sonic Frontiers van eind vorig jaar waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen voor de "opvolger". Sonic Superstars brengt ons - weliswaar in een nieuw jasje - terug naar de roots. Lineair, maar oerdegelijk en razendsnel platformen tegen de klok. Uitdagende baasgevechten. Naast enkele online features, ook lokale co-op tot met vier spelers die elk een verschillend personage kunnen besturen. Wat heeft een Sonic-game nog meer nodig?!?
Preview: Dreadhunter
  • 0
  • 2
Drey, een intergalactische onkruidverdelger, bereikt met zijn ruimteschip de N’ylo Sector om er een duidelijke missie van zijn opdrachtgever op te nemen: roei alstublieft die vervelende ruimtewezens - beter bekend als Dreads - uit, want die zullen anders het ganse universum bedreigen. Het plot van de actie-RPG Dreadhunter, vanaf 18 oktober beschikbaar via Early Access voor de pc op Steam, kon wellicht niet twijfelachtiger beginnen. Desondanks is ontwikkelaar en uitgever Trickster Arts met deze release niet aan hun proefstuk toe, dus de kans bestaat zeker dat dit nog helemaal goed komt dankzij de spetterende actie die de game wel lijkt uit te stralen.
Commandos: Origins komt eraan in 2024
  • 2
  • 1
Onlangs kondigden Kalypso Media en Claymore Game Studios de release aan van Commandos: Origins voor Xbox Game Pass, PlayStation 5, Xbox Series en pc. De game kan verwacht worden in de loop van 2024 en volgt de legendarische elite-eenheid uit de Tweede Wereldoorlog Jack O'Hara - beter bekend als The Green Beret - en zijn vijf metgezellen terwijl ze allerhande uitdagende missies opnemen. Elk van hen heeft een legendarische geschiedenis, en samen vormen ze een buitengewone strijdmacht die The Commandos wordt genoemd.

De Commandos-serie is bekend omwille van haar uitdagende real-time tactische stealth-gameplay, waarbij spelers unieke vaardigheden moeten aanwenden om vijandelijke faciliteiten te infiltreren en deze bijzonder hard te raken. In de gedetailleerde en interactieve omgevingen van Commandos: Origins zullen telkens meerdere manieren aangeboden worden om het doel te bereiken. De intuïtieve bedieningselementen zullen spelers in staat stellen om commando's met deskundige precisie...
Release The Alters, inclusief consoleversies, gepland voor 2024
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar 11 bit studios, maker van This War Of Mine en Frostpunk, heeft via een trailer bekendgemaakt dat The Alters in 2024 uitkomt voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Dat we ook consoleversies van deze aankomende sciencefiction base-building survivalgame mogen verwachten, is een aangename verrassing. Tot dusver was namelijk enkel de pc-release bevestigd.

In The Alters kruipen we in de huid van protagonist Jan, nochtans een eenvoudige werker, maar daar stopt ook meteen elke vorm van realisme. Jan stortte neer op een onbewoonbare planeet en is hierdoor veroordeeld tot overleving vanuit een ruimtestation. Nu blijkt die verre planeet ook nog eens op het punt te staan om opgeslokt te worden door een enorme ster, waardoor het stralingsniveau er stijgt. In deze wanhopige race tegen de klok ziet Jan zich genoodzaakt om lokale Rapidium-kristallen te gebruiken waarmee hij verschillende versies van zichzelf kan maken, in het spel de 'Alters' genoemd.

Doordat deze elk een uniek...
Review: Lempo
  • 0
  • 0
Ooit al eens verdwaald in een bos, ’s nachts en moederziel alleen, zonder werkende smartphone of andere moderne hulpmiddelen? Een angstvallig scenario dat zich perfect leent voor een psychologische horrorgame, dacht men bij One Trick Entertainment. En zo ontstond Lempo, hun eerste volwaardige eindproduct dat overduidelijk ook nog eens geïnspireerd is op de Finse mythologie. Oorspronkelijk werd Lempo beschouwd als de god van de liefde en vruchtbaarheid, maar nadat het christendom overwaaide naar Finland, verslechterde zijn reputatie enorm. In de hedendaagse folklore wordt hij ondertussen zelfs vaak afgeschilderd als een boosaardige geest.
Preview: The Bloodline
  • 0
  • 1
Zelfs de huidige generatie kinderen onder de twaalf jaar speelt tegenwoordig het liefst online. Daar valt niet aan te ontsnappen als ouder. Bijgevolg hebben ze hier geregeld de mond vol van franchises als Roblox, Minecraft en LEGO. Maar beschikte The Bloodline over een online multiplayermodus en kon je het bloed uitzetten (behalve in de titel dan), had hun oog ook wel eens kunnen vallen op deze openwereld RPG. Jammer genoeg ziet het er niet naar uit dat zo'n online functionaliteit binnenkort op de roadmap van het spel komt. Maar toch is er geen reden om te treuren, integendeel.
Review: Cocoon
  • 2
  • 5
Wie kent Limbo en Inside nog? Beide games werden ondertussen ware classics, en dat hebben ze niet alleen te danken aan hun toegankelijkheid, maar ook aan de persoon genaamd Jeppe Carlsen. “Wie is dat?”, hoor ik je nu verbaasd afvragen. Wel, hij was de lead gameplay designer van de twee voornoemde games die menige gamersharten wisten te bekoren. En onlangs baarde Jeppe ook nog eens een derde wonderkind: Cocoon. Deze pasgeboren puzzelgame neemt je mee voor een wonderlijk avontuur doorheen kosmische dimensies, in een poging om een existentieel mysterie te ontwarren.
Review: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
  • 0
  • 9
We wilden oorspronkelijk september niet laten passeren zonder één van de grootste releases van de nu afgelopen maand, én misschien wel van het jaar 2023, nader onder de loep te nemen. Toch moesten we ons echter gewonnen geven en gewoon de tijd ervoor nemen, omdat de content té belangrijk was om overhaast te ervaren. Inderdaad, ik heb het hier over de eerste en meteen ook de laatste expansie voor Cyberpunk 2077, genaamd Phantom Liberty. Maar dat klinkt dan misschien weer droeviger dan bedoeld, want het is een klepper van formaat geworden.
Horizon Forbidden West Complete Edition komt eraan voor PlayStation 5 en pc!
  • 0
  • 2
Goed nieuws voor wie al zat te popelen om het verhaal van onze geliefde heldin Aloy verder te zetten. Op 6 oktober zullen Sony Interactive Entertainment en Guerrilla Games namelijk de Complete Edition van Horizon Forbidden West uitbrengen voor PlayStation 5. En er komt ook een pc-versie aan! Deze zal begin 2024 beschikbaar worden via Steam en de Epic Games Store.

In deze sequel kruip je dus terug in de huid van machinejager Aloy, terwijl ze zich haast om de biosfeer van de planeet te behoeden voor stormen en een mysterieuze plaag. Terwijl ze belaagd wordt door steeds dodelijkere vijanden, belandt Aloy aan de gevaarlijke grens van het Verboden Westen, vlakbij de verraderlijke Brandende Oevers. Ja, dat lees je goed, deze complete collectie bevat voor €69.99 niet alleen de basisgame, maar ook de downloadbare content "Burning Shores"! Daarnaast krijg je in digitale...
Aanstekelijke High on Life-DLC eindelijk ontmaskerd!
  • 0
  • 1
Wie herinnert zich nog die vreemde teaser van Squanch Games, rond potentiële DLC voor High On Life, pakweg zo'n een half jaar geleden? Jawel, die doelde dus wel degelijk op nieuwe DLC welke er nu aan komt! En eindelijk hebben we over deze nog meer details te pakken.

De nieuwe DLC zou heel ludiek "High On Knife" gaan heten en zoals die titel al doet vermoeden, is de hoofdrol voor dit zijverhaal dit keer weggelegd voor Knifey. Ook zal deze extra content plaatsvinden in een nieuwe planetaire omgeving, vol gevaren en verrassingen. Naast Knifey zijn er trouwens nog andere pratende pistolen te ontdekken als relevante personages. Waaronder Harper, die duidelijk een militair verleden heeft en B.A.L.L., een pistool gebaseerd op een flipperkast. Spelers zullen een griezelige setting moeten verkennen terwijl ze worden opgejaagd door Mux, een nogal mysterieuze baas, ingesproken door...
Review: EA Sports FC 24
  • 0
  • 5
Een nieuwe naam, dus een totaal andere game? Nu we niet meer met het FIFA-woord kunnen verwijzen naar ons geliefde sportspelletje, is dat ergens wel een te volgen gedachtegang. Welke verbeteringen en nieuwe features kunnen we nu verwachten van deze EA Sports FC 24? Aan één kant hoopte ik in het licht van deze review dat het antwoord op die vraag me flink wat werk zou bezorgen. Want dat zou alleen maar betekenen dat de mensen van Electronic Arts echt hun best gedaan hebben om van die nieuwe titel meteen een steengoede voetbalgame te maken.
Preview: Witchfire
  • 0
  • 2
Toen Witchfire voor het eerst aangekondigd werd, het moet ondertussen al meer dan zes jaar geleden zijn, vielen de waanzinnig goede visuals mij meteen op. Witchfire is een single player dark fantasy shooter welke gemaakt wordt door The Astronauts, met een aantal creative leads aan boord die eerder Painkiller, Bulletstorm en The Vanishing of Ethan Carter wisten te bedenken, alledrie toch geen kleine titels. Sinds 20 september kun je de game exclusief spelen op de pc, namelijk via Early Access op de Epic Games Store. Later zal het spel nog verschijnen op diverse andere platformen.
Bethesda Game Studios is nog lang niet klaar met Starfield!
  • 2
  • 1
Na de overweldigende steun en uitgebreide feedback van de spelers, kondigde Bethesda Game Studios in een officieel bericht aan dat er nu actief verder gewerkt wordt aan Starfield om de game op allerhande vlakken nog te verbeteren. De prioriteit gaat natuurlijk naar het aanpakken van de bugs en stabiliteitsproblemen, maar daarnaast zullen er nog diverse quality-of-life updates voorzien worden. Vorige week werd als voorproefje alvast een kleine hotfix gelanceerd, maar we mogen ons de komende weken/maanden verwachten aan helderheids- en contrastregelaars, een HDR-kalibratiemenu, een FOV-schuifregelaar, ondersteuning voor Nvidia DLSS én voor 32:9 ultrawide monitoren. En jawel, er komt zelfs een optie om het in-game voedsel rechtstreeks te consumeren.

Bethesda Game Studios blijft ondertussen ook nauw samenwerken met Nvidia, AMD en Intel...
Review: Ad Infinitum
  • 3
  • 6
Een van de vele minder bekende - maar daarvoor niet onbeminde - titels die op ons afkomen in deze superdrukke maand september, is Ad Infinitum. Te omschrijven als een psychologische thriller welke zich afwisselend afspeelt in een spookachtig herenhuis als in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Het spel poogt op een unieke wijze zowel een ontroerend verhaal, voldoende uitdagende puzzels evenals de perfecte dosis jump scares aan de man te brengen. Hoe het Ad Infinitum door deze gewaagde ambitie uiteindelijk vergaat, verneem je in deze review.
Review: Trine 5: A Clockwork Conspiracy
  • 0
  • 3
Op de laatste dag van de afgelopen zomervakantie werd zonder veel poespas Trine 5: A Clockwork Conspiracy gelanceerd, nu toch al het vijfde spel binnen de Trine-franchise. Dit keer nemen Zoya, Pontius en Amadeus, beter bekend als de drie helden van Trine, het op tegen een bende laffe schurken die er niet voor terugdeinzen om geweld te gebruiken in hun pogingen om de controle over het koninkrijk te grijpen. De vorige vier games heb ik echt met heel veel plezier gespeeld, lukt dat ook voor een vijfde keer?
Terug
Bovenaan