BeyondGaming

Theatermaker één zee brengt ode aan Hugo Claus met theaterstuk Thuis
  • 1
  • 0
Theatermaker één zee, het productiehuis van Frank Aernout en Ann De Winne, brengt vanaf 8 november 2024 het theaterstuk 'Thuis'. Hiermee brengen ze een ode aan Vlaamse schrijver, dichter en kunstenaar Hugo Claus. Robert Sian is regisseur van dienst en gaat aan de slag met Marleen Merckx, Koen Van Impe, Briek Lesage, Britt Das en Marilou Mermans. Het werk van Hugo Claus wordt de laatste tijd steeds minder gespeeld, en eigenlijk bijna uitsluitend door liefhebbers-gezelschappen. één zee vond dat daar dringend iets aan moest veranderen. Met Thuis wil de theatermaker dan ook hun trend verderzetten om repertoirestukken terug in ere te herstellen.

Thuis vertelt het grappig, grotesk en kluchtig verhaal van een disfunctionele Vlaamse familie in de jaren zeventig. Een gefrustreerde man (Koen Van Impe), een gefrustreerde vrouw (Marleen Merckx), het komt wel vaker voor. Aan de basis van de frustratie van de vrouw ligt in dit geval geen jong meisje, maar een oude dame (Marilou Mermans). Ze...
Tweede trailer voor Horizon: An American Saga
  • 0
  • 0
Warner Bros heeft de tweede officiële trailer onthuld voor Horizon: An American Saga, een film geregisseerd, geproduceerd en met in de hoofdrol Kevin Costner. De eerste film in dit tweedelige epos werd deze week vertoond op het filmfestival van Cannes en ontving lovende reacties, met een minutenlange staande ovatie. Costner was zichtbaar geëmotioneerd door het overweldigende applaus.

Horizon: An American Saga verkent de expansie en vestiging van het Amerikaanse Westen voor en na de burgeroorlog. De eerste trailer kan je hier nog eens bekijken. Het eerste deel van Horizon: An American Saga is vanaf 28 juni 2024 in de bioscoopzalen te zien, gevolgd door het tweede deel op 16 augustus 2024.

Van Hoorne Studios brengt musicalklassieker The WIZ naar Nederland en België
  • 0
  • 0
Na Shrek De Musical kondigt het productiehuis Van Hoorne Studios aan dat het in theaterseizoen 2025-2026 een Nederlandstalige versie van de Broadwayklassieker The WIZ naar de Nederlandse en Belgische theaters zal brengen. Hiermee zet Van Hoorne Studios de trend verder om grotere familiemusicals te brengen.

Het verhaal van de musical The WIZ is gebaseerd op het boek De tovenaar van Oz. In 1975 maakte het verhaal zijn debuut in de vorm van een musical op Broadway, waar het zeven Tony Awards won, waaronder die voor Beste Musical. Wereldberoemd werd het verhaal door de musical-film welke in 1978 uitkwam met in de hoofdrol onder andere Diana Ross en Michael Jackson. In Nederland werd de musical in 2006 geproduceerd door Joop van den Ende. Daarmee won de producent de Musical Award 'ANWB Publieksprijs voor de beste grote musical'.

The WIZ is een sprookjesverhaal voor jong en oud. In de musical zal het publiek het verhaal van Dorothy volgen...
Jeanne d'Arc viert de liefde met nieuwe single
  • 0
  • 0
Vanaf 14 augustus 2024 staan Lotte Stevens en Pieter Jan De Paepe samen op de planken in de musicalproductie Jeanne d’Arc. Lotte zal in de huid kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en Pieter Jan vertolkt nobelman/ridder Jean de Metz. Hoewel het nog even wachten is op de musical zelf, werd het liedje ‘We vieren de liefde’ al gelanceerd. Het liedje, waarvan Jelle Cleymans de tekst schreef en Sam Gevers de muziek componeerde, zal ook gebracht worden in de musical zelf. Het script van Jeanne d'Arc is in handen van Jef Hoogmartens.

Historalia brengt de musicalspektakel Jeanne d'Arc op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Vanaf 14 augustus 2024 kan je het verhaal ontdekken van deze legendarische Franse heldin en kom je meer te weten over de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten.

Tickets & info via historalia.be

Vlaamse hitmusical Grease kent zijn Sandy en Danny
  • 0
  • 0
Vanaf 12 september 2024 zal de musical Grease opnieuw in Vlaanderen te bezichtigen zijn, opeenvolgend in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Albert Verlinde brengt, in samenwerking met Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, een nieuwe versie van de hitmusical. Ondertussen werden ook de eerste namen van de cast bekendgemaakt.

Zangeres en actrice Tinne Oltmans (o.a. jeugdserie Ghost Rockers, Lisa in de telenovelle Lisa, Sophie in musical MAMMA MIA!) wordt Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. De stoere Danny met peperkoeken hart, waar Sandy hopeloos naar verlangt, wordt gespeeld door … Danny. Danny Dorland wel te verstaan. Dorland is een Nederlander die in Vlaanderen vooral bekend staat als Scott in #LikeMe. De rol van de ruige Rizzo is weggelegd voor Lauren De Ruyck (Galaxy Park, musicals Fiddler on the Roof, Domino en Roodkapje, K3 zoekt K3, Sing Again). Pieter Casteleyn (Chaplin, de musical, The...
Preview: Serum
  • 0
  • 0
Serum, de zoveelste survivalgame. Een groene vloeistof neemt Adams leven over na een uit de hand gelopen experiment. Locatie van dienst is Ground Zero, een postapocalyptisch bos (bestaat dat?), gecontamineerd door een vreemd mutageen. Om de zoveel minuten heeft Adam het serum nodig om in leven te blijven, terwijl hij er vecht tegen allerhande gemuteerde wezens én puzzels moet oplossen die iemand overduidelijk voor hem klaargezet heeft. Klinkt dat nu als hét succesrecept voor een razend spannende thriller, die je amper los kan laten?
Verslag: Dunk!festival 2024 - Dag 3
  • 0
  • 0
Na twee dagen vol postrock, metal en aanverwante genres begon de vermoeidheid er lichtjes in te sluipen, maar dat houdt ons uiteraard niet tegen! Op de derde en laatste dag van dunk!festival hebben we weer enkele fantastische optredens mogen meemaken. Ook is het tijd om onze rekening op te maken en te beslissen wat voor ons de allerbeste concerten waren gedurende dit driedaags festival. De keuzes waren niet altijd even gemakkelijk, maar het is ons toch gelukt om een top vijf te maken.
Trailer voor Netflix' Ultraman Rising
  • 0
  • 0
In Ultraman Rising van Netflix volgen we honkbalsuperster Ken Sato, die terugkeert naar zijn thuisland Japan met een missie: de rol van de legendarische aardeverdediger Ultraman op zich nemen. Maar zijn avontuur neemt een onverwachte wending wanneer hij gedwongen wordt om voor de nakomeling van zijn grootste vijand te zorgen. Deze serie, gebaseerd op de geliefde Japanse mecha-superheld, is een moderne update van het klassieke verhaal onder regie van Shannon Tindle. De stemmencast bestaat onder meer uit Christopher Sean als Ken Sato, Tamlyn Tomita, Gedde Watanabe, Keone Young en Julia Harriman.

Ultraman Rising zal vanaf 14 juni op Netflix te zien zijn.

BeyondGaming @ Zomerspel Merelbeke 2024
  • 0
  • 4
Het is al weer een dikke twee weken geleden wanneer we de tiende verjaardag van Zomerspel gevierd hebben op 4 en 5 mei. Dit ludieke spellenfestival is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in zowel mijn agenda als die van mijn grote baas @Joeri. Dat dit zowaar als een thuismatch kan beschouwd worden is alvast een pluspunt. De regen die we die dag op onze kop gekregen hebben is alvast niet min, waardoor we het zonnetje moesten terugvinden op tafel. In de vorm van een lach, een nieuw spel dat je ontdekt, je tegenstander of het speciaal gebrouwen biertje. Lees gerust verder om onze ervaringen van de verjaardagsspecial te ontdekken.

De maand mei is steevast een drukke maand. De maand waarin de communiefeesten vallen, nog enkele babyborrels en de Paaskermis waar de klokken verkeerd stonden. En dankzij de vele feestdagen die mei rijk is, een obligatoir familieweekend of twee naar “Dardennen”. Daar prop ik met plezier nog een dag, en liefst twee dagen...
Podcast | Aflevering 70 | Square Enix gaat multiplatform
  • 0
  • 1
Mrpoelie en Yuber bespreken samen het laatste nieuws uit de gamingwereld in deze episode. Ook vertellen ze over wat ze allemaal gespeeld hebben de afgelopen week.



Bordspelreview: Skull King
  • 0
  • 2
Spring aan boord, hijs de zeilen en we zijn vertrokken voor een blik op Skull King, uitgegeven door Ravensburger. Het spel is een slagenspelletje dat zijn mosterd haalde bij het klassieke kaartspelletje Boerenbridge of soms ook wel Chinees poepen genoemd en overgoten werd met een piratensausje.

Bij Skull King is het de bedoeling om elke ronde je aantal slagen te raden. Het spel duurt tien rondes en in de eerste ronde krijg je één kaart, in de tweede ontvang je twee kaarten en zo verder tot de tiende ronde waar je tien kaarten ontvangt. Het deck bestaat uit diverse types kaarten. Je hebt de papegaaien (groen), de schatkisten (geel), schatkaarten (paars) en de piratenvlag (zwart). Deze hebben kaarten van de waarde één tot en met veertien. Het zijn de basiskaarten waarbij de piratenvlaggen de troefkaarten zijn. Zij zijn dus sterker dan de andere basiskaarten. Wanneer de startspeler een...
Nieuwste MultiVersus-video biedt diepgaande blik op gloednieuwe PvE-modus
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft een MultiVersus-video uitgebracht over de gloednieuwe PvE-modus Rifts, die een andere manier biedt om de game te ervaren buiten de competitieve PvP-wedstrijden om.

Het speltype Rifts bevat allerlei onverwachte wendingen, van eindbaasgevechten tot minigames, samen met voortdurende content-updates om de boel fris te houden. Elke Rift bestaat uit hoofdstukken, die zijn opgebouwd uit verschillende knooppunten die bestaan uit gevechten en uitdagingen, en elk knooppunt bevat unieke mutators voor verschillende gevechtsscenario's. Door knooppuntdoelen te voltooien en wedstrijden te winnen, kunnen spelers beloningen verdienen. Door knooppuntdoelen te voltooien en wedstrijden te winnen, kunnen spelers beloningen verdienen, evenals edelstenen, die kunnen worden gebruikt om stats te verhogen en speciale effecten te geven.

Als een van de vele manieren om MultiVersus te ervaren bij de lancering op 28 mei, kan Rifts ook een manier zijn voor spelers om mechanieken te...
Square Enix lanceert nieuw Foamstars-seizoen
  • 0
  • 0
Square Enix lanceerde vandaag Future Funk, het vierde seizoen van Foamstars. Future Funk biedt spelers drie levendige nieuwe maps voor heerlijke nieuwe schuimgevechten. De Extreme Party-evenementen brengen dit seizoen een gevecht met alleen Coiff Guys in de Pitchside Homerun Party!, waarbij het de bedoeling is om tegenstanders in het water te beuken, terwijl de One-Shot Chill Party ervoor zorgt dat je Foamstar vijanden met één schot kan uitschakelen. Daarnaast is er de terugkeer van de Happy FriYAY Party, die spelers de kans biedt om de nieuwe Foamstar van het komende seizoen alvast te proberen.

Enkele hoogtepunten van Future Funk:
  • Seizoen levert een nieuwe map voor elke game-mode:​
    • Smash the Star: Lever strijd in het luxe VIP-resort Manami An, een eiland dat boven de zee zweeft met een prachtige Zen-tuin.​
    • Happy Bath Survival: De Ghoulish Glide Graveyard verplaatst spelers naar een griezelig pretpark met schimmige...​
Verslag: Dunk!festival 2024 - Dag 2
  • 0
  • 1
Na een geweldige eerste dag op dunk!festival, was het na een stevige brunch tijd om er weer in te vliegen. Er stond weer heel wat leuks op het programma. Nog redelijk fris en monter begonnen we aan de tweede dag van het festival. We hebben voor deze dag zelfs zes artiesten uitgekozen om uit te lichten. Net zoals op de eerste dag, begint het festival heel gemoedelijk en hebben we enkele zeer goede bands aan het werk gezien.
Filmreview: Black Adam + Rampage + San Andreas (4K blu-ray)
  • 0
  • 0
Dat Dwayne 'The Rock' Johnson zich intussen een wereldster mag noemen, is al lang duidelijk. Niet alleen is hij zijn wortels in de WWE volledig ontgroeid, hij is inmiddels al even een full-on actiester die zitjes in de cinemazalen vult en zijn fors geaderde rechterbeen kan zetten naast Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. Uitgever Warner Bros. heeft met Black Adam, Rampage en San Andreas dan ook drie van zijn recente explosieve vehikels verzameld in de volgende 4K blu-ray box.

Superheldenfilms zijn, hoewel het gemiddelde niveau de laatste jaren niet meer zo'n hoge toppen scheert als ten tijde van de Avengers-films, nog steeds hot. Een snelle blik op de lijst van te verwachten triple A budget blockbusters vertelt ons dat we ook dit jaar weer vijf zulke kaskrakers mogen verwelkomen in de cinemazalen. Maar, de fans van The Rock moesten gek genoeg...
Tweede trailer voor Bad Boys: Ride or Die
  • 0
  • 0
Sony Pictures heeft de tweede en laatste trailer vrijgegeven voor Bad Boys: Ride or Die, het vierde deel in de populaire Bad Boys-franchise. De film is vanaf juni in de bioscoop te zien. Dit vervolg werd opnieuw geregisseerd door het Belgisch-Marokkaanse duo Adil & Bilall. De geliefde Bad Boys keren terug met hun kenmerkende mix van adembenemende actie en hilarische komedie, maar deze keer met een twist: de beste agenten van Miami zijn nu op de vlucht in hun eigen stad.

De cast bestaat onder meer uit Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith, Tiffany Haddish en Joe Pantoliano. Bad Boys: Ride or Die zal vanaf 7 juni in de bioscoopzalen te zien zijn.

Review: V Rising
  • 0
  • 0
Na ongeveer twee jaar in Early Access vertoefd te hebben, behoeft V Rising voor de meesten onder ons geen introductie meer. De survival-vampierengame met de open wereld én sterke nadruk op building bleek al bij de vroegtijdige release in 2022 een schot in de roos, een beet in de halsslagader, ... met welke metaforen je het ook maar wenst te omschrijven. Eindelijk kunnen we het als compleet beschouwde spel nader bezichtigen, en hoe kan dat beter, dan via een review op jullie favoriete website?

V Rising kan op diverse manieren gespeeld worden. Tegen elkaar of via co-op, alleen of in groep, op een publieke of net een private server, ... Er werd zelfs voorzien om de PvP en de co-op op te zetten via LAN, waardoor je geen online connectie naar een van de servers van Stunlock Studios nodig hebt. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen, want dat zie je immers niet vaak meer bij moderne games. Ook al bestaat er redelijk wat DLC ondertussen, deze review focust zich uitsluitend op de...
Cozy sandbox-avontuur Core Keeper vanaf 27 augustus verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Pugstorm en Fireshine Games kondigden vandaag aan dat de mining sandbox adventure gameCore Keeper vanaf 27 augustus verkrijgbaar zal zijn op het Nintendo Switch-systeem, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4 en PlayStation 5. Op deze dag zal ook de PC-versie Steam Early Access verlaten en een grote 1.0 update krijgen met nieuwe content, features en quality of life-verbeteringen die gelijk zijn aan die van de consoleversies.

Verzamel relikwieën en grondstoffen om je basis te bouwen, maak geavanceerde tools en verken een dynamisch evoluerende wereld. Verken mysterieuze biomen, verbeter je vaardigheden, ontmoet de Cavelings, versla legendarische Titans en onthul de kracht van de Core. Verbouw je tuin, vis in mysterieuze wateren, maak je recepten meester, broed huisdieren uit, bestuur voertuigen en stippel alleen of met vrienden je eigen unieke avontuur uit in een betoverende ondergrondse sandbox.

“We zijn...
Undisputed verschijnt 11 oktober voor pc en console
  • 0
  • 1
Vandaag werd bekend dat Undisputed, de eerste grote boksgame in meer dan tien jaar tijd, op 11 oktober 2024 verschijnt voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Vanaf die dag is ook de volledige versie op pc verkrijgbaar. De game wordt ontwikkeld door Steel City Interactive (SCI) en uitgegeven door Deep Silver, en belooft de meest authentieke boksgame tot op heden te worden, met een aanbod van meer dan 70 gelicenseerde boksers inclusief Tyson Fury, Oleksandr Usyk, Canelo Alvarez, Katie Taylor en Roy Jones Jr.

De game zal beschikbaar zijn in twee edities – Standard en Deluxe WBC. Spelers die de game pre-orderen ontvangen een gratis bonusbokser in de vorm van Roy Jones Jr. ’93 – het jaar waarin hij het IBF middengewicht kampioenschap won. Na de release van de game verschijnt regelmatig betaalde en gratis DLC, inclusief boksers, kleding en locaties, om spelers steeds weer iets nieuws te bieden.

Kenmerken van Undisputed:
  • Character Creator – mannelijk en vrouwelijk –...
Ontdek wat er op het spel staat in het verhaal van Greedfall II: The Dying World
  • 0
  • 0
Uitgever Nacon en ontwikkelaar Spiders studio onthullen de trailer van de verhalende RPG GreedFall II: The Dying World, het nieuwe deel in de GreedFall-saga, die inmiddels een community van twee ruim miljoen spelers heeft opgebouwd. De trailer presenteert enkele van de verhalende elementen en spelmechanieken die spelers in de loop van hun avontuur kunnen verwachten. GreedFall II: The Dying World verschijnt in de zomer van 2024 in Early Access op Steam en komt in 2025 beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In GreedFall II ben je een bewoner van een klein dorpje op Teer Fradee, een eiland met een heel eigen soort magie, bevolkt door mysterieuze wezens. Mev, de hogepriesteres van Teer Fradee, stuurt je op een missie om een inwijdingsritueel uit te voeren. Door dit ritueel zal je veranderen in een Doneigad, een wijze wiens taak het is volk en land te beschermen. Een belangrijke taak, aangezien je eiland al enkele jaren gebukt gaat onder kolonisatie door buitenlandse...
Terug
Bovenaan