Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
SaGa Emerald Beyond-demo’s nu verkrijgbaar met platform-exclusieve verhaallijnen
  • 0
  • 0
Square Enix heeft gisteren drie speelbare demo’s uitgebracht van de komende RPG SaGa Emerald Beyond voor de Nintendo Switch, PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles en pc (Steam). In de demo’s maken spelers kennen met drie van de hoofdrolspelers uit SaGa Emerald Beyond en kunnen ze alvast een stukje van het avontuur voltooien. Opgeslagen gegevens van de demo zijn overzetbaar naar de volledige game op hetzelfde platform.

De platform-exclusieve demo’s voor PlayStation, Nintendo Switch en pc laten spelers enkele uren lang de verhaallijnen van drie verschillende personages volgen:
  • Tsunanori Mido (PlayStation 5 en PlayStation 4) – Een man die kugutsu, of geanimeerde poppen, kan manipuleren en daarmee de grenzen bewaakt rondom zijn thuis, Miyako City. Wanneer de stad wordt geteisterd door allerlei bovennatuurlijke fenomenen, gaat Tsunanori op reis naar andere werelden om de vier elementgeesten te vinden en het evenwicht in het geestenrijk te herstellen.
  • Ameya...
Eddy Gordo vervoegt het roster van Tekken 8
  • 0
  • 0
Tekken 8 voegt Eddy Gordo toe, het eerste speelbare DLC-personage sinds de lancering in januari. De populaire vechter die zijn debuut maakte in Tekken 3 voegt zich vandaag bij de game. Spelers die de Tekken 8 Deluxe Edition, Ultimate Edition of Deluxe Edition Upgrade Pack hebben gekocht, hebben al toegang tot Eddy Gordo.

Eddy Gordo, bekend als de Ontembare Flits, zet zijn verlossingsreis voort in Tekken 8. Als ervaren capoeira-gebruiker volgt Eddy een slopende training en scherpt hij zijn moves aan tot nieuwe niveaus om wraak te nemen op Kazuya Mishima.

Het debuut van Eddy Gordo breidt het startroster van de game uit met 32 personages, waaronder veel fan-favorieten, de verrassende terugkeer van Jun Kazama en drie gloednieuwe toevoegingen met Azucena, Victor Chevalier en Reina. Eddy is het eerste personage van de Tekken 8 Season Pass, die nog 3 andere personages bevat die later worden onthuld.

Review: Dragon's Dogma 2
  • 2
  • 6
Dat het soms de moeite loont om een game pas na de release te reviewen bewijst Capcom alvast met Dragon's Dogma 2. Wie de berichtgeving rond deze nieuwe sequel wat volgt, weet dat er heel wat te doen is rond het spel en dit zowel in positieve als negatieve zin. Dragon's Dogma 2 is immers geen alledaagse actie-RPG en zowel de uitgever als de ontwikkelaar hebben enkele opvallende keuzes gemaakt bij het tot stand komen van deze game. Hoewel er vaak een duidelijke visie achter veel van deze elementen zit, komen zij de ervaring niet altijd ten goede.
Preview: Stellar Blade
  • 0
  • 6
Hoewel Sony blijkbaar geen nieuwe releases zou plannen in haar grote franchises voor april 2025, wil dit natuurlijk niet zeggen dat zij tot dan geen PlayStation exclusives meer zal uitbrengen. Zo kregen we nog maar net Rise of the Ronin voorgeschoteld en kunnen we binnenkort aan de slag met de eerste consolegame van het Zuid-Koreaanse SHIFT UP. Sony focuste zich tot nu toe op de mobile market met titels als Destiny Child en Goddess of Victory: Nikke. Met Stellar Blade waagt ze zich nu aan een volwaardige AAA-ervaring die je vanaf 25 april zal kunnen ontdekken op PlayStation 5.
Nieuwe ontslagronde bij Sega en verkoop Relic Entertainment
  • 0
  • 0
Het gaat niet goed met de gamesindustrie, zo blijkt ook uit een artikel dat je vandaag zelfs kan lezen op de website van de VRT. Zo zijn er al meer dan er jaar massale ontslagrondes bij tal van bedrijven en worden ontwikkelaars in het uitstalraam gezet. Deze ochtend berichtte ik nog dat Gearbox Software werd verkocht aan Take Two, maar daarnaast werd vandaag ook aangekondigd dat Relic Entertainment, de studio achter Company of Heroes, Warhammer 40,000: Dawn of War en Age of Empires IV, wordt verkocht door Sega. Het goede nieuws is dat zij dankzij een derde investeerder onafhankelijk verder kunnen gaan. De studio maake dit nieuws alvast zelf bekend via X deze ochtend.

Dit nieuws volgt in het kielzog nadat er...
Japanse lekkernijen in nieuwe DLC voor Chef Life: A Restaurant Simulator
  • 0
  • 0
Liefhebbers van de Japanse keuken kunnen hun chopsticks tevoorschijn halen: de Tokyo Delight DLC voor Chef Life: A Restaurant Simulator, onderdeel van de Life-serie games, is nu beschikbaar voor alle platformen.

De nieuwe DLC voegt 8 iconische recepten uit de Japanse keuken toe aan de verzameling met internationale recepten in Chef Life: A Restaurant Simulator. Liefhebbers van tempura, ramen, gyoza en traditionele sushi kunnen hun Japanse kookvaardigheden nu oefenen met 24 nieuwe ingrediënten, waarmee ze hun klanten nieuwe maaltijden en smaakervaringen kunnen bieden. Naast een nieuw station om sushirijst mee te bereiden, zijn er vijf nieuwe serviesstukken beschikbaar om de perfecte tafeldekking mee te creëren.

Spelers kunnen hun restaurant transformeren in een gastvrije izakaya, rechtstreeks uit de straten van Tokio, dankzij 54 decoritems. Klanten mogen zich hullen in een complete, iconische outfit om als ware itamae aan tafel te gaan.

Embracer verkoopt Gearbox Software aan Take Two Interactive
  • 0
  • 0
Het Zweedse mediabedrijf Embracer Group, waaronder onder andere THQ Nordic, PLAION en Asmodee vallen, lijkt zijn hand wat te hebben overspeeld met de vele overnames de laatste jaren. Zo werd eerder al bekend gemaakt dat Saber Interactive onafhankelijk werd van de Embracer Group, waarbij Saber Interactive ook studios zoals 3D Realms, Irongate Slipworks en New World Interactive in haar portfolio zou behouden.

Afgelopen nacht werd dan weer bekendgemaakt dat Gearbox Software, de ontwikkelaar en uitgever van onder andere de populaire Borderlands-reeks, werd verkocht aan Take Two Interactive. Bij de transactie zou naar verluid een bedrag van $ 460 miljoen gemoeid zijn en de deal zou tegen 2025 rond moeten zijn. Take Two zal Gearbox Software onderbrengen bij haar speluitgever 2K en...
Fallout 76: Atlantic City - America's Playground nu beschikbaar op alle platformen
  • 0
  • 0
America's Playground verwelkomt spelers terug in Atlantic City, waar ze nieuwe missies kunnen ervaren en kunnen genieten van vrije verkenning van Atlantic City. Deze nieuwe missies vinden plaats in Atlantic City en Appalachia. In Atlantic City krijgen spelers te maken met de Overgrown dreiging die het overstroomde stadscentrum overneemt. Ondertussen heeft de Russo familie in Appalachia de Mothman sekteleden verdreven en de Ingram Mansion omgetoverd tot een chique nachtclub. Maar onder de oppervlakte van hun glamoureuze buitenkant verbergen de Russo's duistere geheimen en ze hebben jouw hulp nodig.

Fallout 76: Atlantic City - America's Playground is nu verkrijgbaar op Steam, Xbox Series X|S, Xbox One en PlayStation 5 en 4. Fallout 76 is ook beschikbaar op Xbox Game Pass en PlayStation Plus Extra. America's Playground markeert ook de start van Fallout 76's Season 16: Duel with the Devil. Het thema van dit seizoen is een episch gevecht tussen Rip Daring en de Jersey Devil. Spelers...
The Elder Scrolls Online: Scions of Ithelia DLC nu beschikbaar op consoles
  • 0
  • 0
The Elder Scrolls Online: Scions of Ithelia dungeon DLC game pack en gratis basis game Update 41 is nu beschikbaar op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles. Spelers kunnen zich nu wagen aan twee nieuwe dungeons en zich voorbereiden op de avonturen die hen te wachten staan in het aankomende Gold Road Chapter.

De Scions of Ithelia-DLC bevat twee gloednieuwe PvE dungeons, Oathsworn Pit en Bedlam Veil. Spelers verdienen unieke beloningen, waaronder nieuwe verzamelitems, Achievements en itemsets, terwijl ze zich een weg vechten door deze twee gevaarlijke avonturen en de kwade krachten uit het komende Gold Road Chapter ontdekken. Gold Road verschijnt op 3 juni voor PC en Mac, en op 18 juni voor consoles.

Star Ocean The Second Story R krijgt nieuwe content met gratis update
  • 0
  • 1
Eind vorig jaar werden we getrakteerd op de remake van de tweede Star Ocean-game en zoals je kon lezen in mijn review was deze remake alvast een geslaagde onderneming. Vandaag heeft Square Enix aangekondigd dat er een grote update onderweg is die heel wat nieuwe features zal toevoegen aan het spel. Hieronder vind je alvast een overzicht van alles wat deze 1.10-versie toevoegt:

Toevoeging van een nieuw, zwaar uitdagend moeilijkheidsniveau, CHAOS-modus
  • Test je vaardigheden met een nieuw, dynamisch moeilijkheidsniveau, getiteld CHAOS-mode.
Toevoeging van raid-vijanden (The Ten Wise Men)
  • Deze nieuwe feature laat spelers na het voltooien van het hoofdverhaal strijden tegen individuele leden van The Ten Wise Men.
  • Elke Wise Man maakt gebruik van een unieke speciale aanval.
Toevoeging van Assault Action-personages (The Ten Wise Men)
  • Wanneer spelers...
Preview: Sand Land
  • 1
  • 2
Vorige week mocht ik samen met enkele andere leden van de gamepers afzakken naar Parijs voor een event rond Sand Land, de nieuwe actie-RPG van Bandai Namco die volgende maand verschijnt. Deze dag ging gepaard met een licht gevoel van melancholie, want zoals je waarschijnlijk wel weet hebben we begin deze maand afscheid moeten nemen van Akira Toriyama. Deze mangaka is vooral bekend als de bedenker van de invloedrijke Dragon Ball-serie en zijn belangrijke bijdrages in de gamewereld aan bijvoorbeeld Dragon Quest, Chrono Trigger en Blue Dragon. Maar ook Sand Land was een van zijn creaties, die het levelslicht zag met een mangaserie in 2000.
Final Fantasy XIV: Dawntrail verschijnt op 2 juli
  • 2
  • 2
Square Enix heeft aangekondigd dat Dawntrail, de vijfde uitbreiding van zijn hooggeprezen MMO, Final Fantasy XIV, zal verschijnen op dinsdag 2 juli 2024. Daarbij werd ook de Collector's Edition onthuld, en bekendgemaakt dat pre-orders voor beide versies beschikbaar zijn vanaf 26 maart 2024.

Tijdens het Final Fantasy XIV-panel op PAX East 2024, keek producer en director Naoki Yoshida terug op de reis die de titel het afgelopen decennium heeft afgelegd. Vervolgens blikte hij vooruit op de content die zal arriveren in de komende Dawntrail-uitbreiding, waaronder een gloednieuw verhaal, twee nieuwe speelbare jobs (pictomancer en viper), diverse nieuwe dungeons en spannende conflicten, een verhoging van de level cap naar 100, en meer.

Yoshida onthulde ook de Dawntrail Collector’s Edition, die nu in beperkte oplage beschikbaar is voor pre-orders, exclusief in de Square Enix Store. Meer informatie is te vinden op de officiële...
Ender Magnolia: Bloom in the Mist nu beschikbaar in early access op Steam
  • 0
  • 0
Hoewel Ender Lilies: Quietus of the Knights wat onder de rader gebleven lijkt te zijn, wist deze Metroidvania-topper toch knap 1,4 miljoen exemplaren te verkopen. Meer dan genoeg om een sequel te rechtvaardigen, die sinds deze week beschikbaar is op Steam in eary access. Wie het spel wil spelen op Nintendo Switch, Xbox of PlayStation zal nog even geduld moeten hebben, want voor deze platformen verschijnt het spel pas later dit jaar.

In Ender Magnolia: Bloom in the Mist is het jouw taak om een vervallen koninkrijk waar mysterieuze gassen zowel mensen als kunstmatige levensvormen besmetten, te zuiveren. Leid Lilac, een Attuner, door verlaten steden, enorme fabrieken en kerkers vol diepten op een zoektocht om corrupte wezens absolutie te geven. Elke verslagen eindbaas wordt een vriend, die Lilac helpt op haar reis en haar toegang geeft tot maar liefst 30 vaardigheden.

Rising Tide-dlc voor Final Fantasy XVI verschijnt op 18 april
  • 0
  • 0
Tijdens PAX East 2024 maakte Square Enix bekend dat de komende DLC voor Final Fantasy XVI, getiteld The Rising Tide, op 18 april verschijnt voor de PlayStation 5. The Rising Tide volgt op de eerder verschenen betaalde DLC, getiteld Echoes of the Fallen, en is de laatste DLC voor de hooggeprezen action-RPG. Beide hoofdstukken zijn nu met korting verkrijgbaar als onderdeel van de Final Fantasy XVI Expansion Pass.

The Rising Tide biedt toegang tot een gloednieuw verhaal met nieuwe gevechten, zijmissies, wapens, accessoires, een hogere level cap en meer, waardoor Clive’s reis een nieuwe dimensie krijgt, in aanloop naar de spannende finale van Final Fantasy XVI . In The Rising Tide ontvangt Clive in zijn schuilplaats een mysterieuze brief waarin hij wordt gevraagd om de Dominant van Leviathan the Lost te redden. Deze nieuwe DLC voert Clive en zijn metgezellen mee naar het verborgen land Mysidia, waar ze de tragische geschiedenis van een vergeten volk zullen ontdekken.

Wie The Rising...
Bordspelreview: Koala Kart
  • 1
  • 2
Mario Kart in bordspelvorm en met schattige koala's, zo kan je Koala Kart het makkelijkst omschrijven. Dit nieuwe spel werd ontwikkeld en in eigen beheer uitgegeven door Sébastien Willems en Katy Arrington, al konden ze voor de verdeling wel rekenen op Tucker's Fun Factory, die ons ook een kopie voor de review bezorgde. Er zit dus geen grote uitgever achter het spel zelf, wat de productiewaarde best wel opvallend maakt. De zes koalafiguurtjes zijn namelijk de showstelers van dit bordspel, wat gezien het feit dat dit spel zich richt op kinderen niet meer dan logisch lijkt. Voor hen schuilt er in Koala Kart alvast een spannende en hilarische race.
Forest Land onthuld in nieuwe trailer van Sand Land
  • 1
  • 0
Sand Land heeft een nieuwe trailer vol actie uitgebracht waarin het bestaan van Forest Land wordt onthuld! Deze nieuwe wereld en personages zijn speciaal bedacht door Akira Toriyama voor de videogame en animatieserie en breiden de wereld van Sand Land uit met nieuwe avonturen.

Achter de duinen en de brandende woestijnzon ligt een weelderig en groen land genaamd Forest Land. Hoewel het op het eerste gezicht vredig lijkt, wordt deze plek geregeerd door een woest leger dat zich tegen Sand Land verzet. Aan het hoofd van deze strijdmacht staat Muniel, angstaanjagend ondanks zijn kinderlijke gelaatstrekken. Hij is vastbesloten zijn land te redden door een voorraad Aquanium in handen te krijgen, een krachtige maar gevaarlijke grondstof, en hij geeft zich niet zomaar gewonnen.

Dit is weer een uitdaging voor Beelzebub, zijn vrienden en zijn nieuwe bondgenoten, en belooft een handvol explosieve gevechten tegen elk van de generaals van Forest Land. Ondersteund door Ann kunnen spelers...
Review: Rise of the Ronin
  • 0
  • 6
Team Ninja is vooral gekend voor haar bikkelharde actiegames, maar met hun nieuwste titel betreden ze voor hen onbekend terrein. Met Rise of the Ronin wagen ze zich voor het eerst aan een openwereldspel in de trend van de moderne Assassin’s Creed-titels. Door de historische Japanse setting wordt hun nieuwste wapenfeit echter vooral vergeleken met Ghost of Tsushima, dat net zoals deze titel wordt uitgegeven door Sony Interactive. Is Rise of the Ronin een flauw afkooksel, of schuilt er meer in dit samoeraiverhaal?
Het BIFFF maakt haar programma bekend
  • 0
  • 1
Het Brussels International Fantastic Film Festival heeft vandaag het programma bekendgemaakt van de 42ste editie van dit bijzonder festival dat doorgaat in Brussels Expo aan de Heysel. Het festival gaat dit jaar door van 9 tot en met 21 april, en er wordt opnieuw uitgepakt met een stevige selectie van maar liefst 74 speelfilms, waaronder heel wat premières.

De grootste aandachtstrekker is waarschijnlijk de openingsfilm Civil War, de nieuwe dystopische langspeler van Alex Garland waarin de Verenigde Staten belanden in een nieuwe burgeroorlog. Verder zien we ook Interstate, de nieuwste film van Jean-Luc Herbulot (die mij twee jaar geleden wist te verbazen met Saloum) met Asia Argento en JoeyStarr, de horrorfilms Abigail en Baghead, en de nieuwste film van Saint Maud-regisseusse Rose Glass, Love Lies Bleeding...
Ontdek de eerste trailer van Alien: Romulus
  • 0
  • 1
In space no one can hear you scream... In de bioscoopzaal helaas wel en deze zomer zullen we hopelijk opnieuw de stuipen op het lijf gejaagd worden met het nieuwste deel in de Alien-franchise. Alien: Romulus moet de reeks nieuw leven inblazen na het matig onthaalde Prometheus en Alien: Coventant, en doet dit door terug te keren naar de roots. Zo speelt dit nieuwe deel zich af tussen de gebeurtenissen van Alien en Aliens en belooft het de kijker opnieuw een claustrofobische en angstaanjagende ervaring voor te schotelen.

James Cameron kruipt deze keer niet in de regisseursstoel, dat laat hij over aan Fede Alvarez (Evil Dead, Don't Breathe). Wel treedt hij aan als producer voor de film. In de hoofdrollen zien we vooral jong en opkomend talent, waaronder Isabela Merced, Cailee Spaeny en Archie Renaux. Verwacht je dus niet aan grote namen, wat misschien wel een verademing kan zijn. De release van de film staat bij ons gepland voor 14 augustus.

Review: Taxi Life: A City Driving Simulator
  • 3
  • 0
Ben je het slechte weer beu en hunker je naar zonnigere oorden, maar heb je er de financiën of de tijd niet voor? Geen nood, Taxi Life: A City Driving Simulator neemt je mee naar het wervelende Barcelona waar je als taxichauffeur mag rondrijden en je eigen taxi-imperium zal kunnen uitbouwen. Of deze simulator even ontspannend is als een vakantie is natuurlijk een andere vraag.
Terug
Bovenaan