Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Next-gen verbeteringen en nieuwe DLC voor The Elder Scrolls Online
  • 0
  • 0
De nieuwste DLC voor The Elder Scrolls Online is vanaf nu verkrijgbaar voor alle PC-/Mac- en Stadia-spelers. De nieuwe DLC wordt op 8 september uitgebracht voor Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en PlayStation 4. De DLC The Elder Scrolls Online: Waking Flame bevat twee nieuwe dungeons voor vier spelers: The Dread Cellar en Red Petal Bastion. Spelers kunnen het Waking Flame-gamepack kopen via de in-game Crown Store en het pakket is inbegrepen voor iedereen die zich abonneert op ESO Plus.

Alle 19 miljoen ESO-spelers tot dusver kunnen uitkijken naar Update 31, een patch voor de basisgame die tal van oplossingen voor bugs en prestatieverbeteringen bevat. Bovendien zijn er nieuwe huizen, meubilair en huisgasten te vinden in de in-game Crown Store. Hier zijn enkele van de belangrijkste verbeteringen die inbegrepen zijn in de console-update die uitkomt op 8 september:
  • Dynamische resolutieschaling ingeschakeld voor de prestatiemodus op Xbox...
Bungie toont morgen The Witch Queen-uitbreiding tijdens Destiny 2-showcase
  • 0
  • 1
Gamescom staat voor de deur, dus we mogen ons weer verwachten aan een hele stortvloed aan nieuwe aankondigingen. Sommigen wachten echter niet tot de virtuele deuren opengaan op woensdag en organiseren hun eigen showcase. Zo ook Bungie die op dinsdag 24 augustus om 18:00 uur The Witch Queen zullen onthullen, de volgende uitbreiding van Destiny 2. Daarnaast zal er nog veel meer te zien zijn tijdens de livestream.

In afwachting van het speciale showcase-evenement heeft Bungie een teaser vrijgegeven die je hieronder kan zien. De showcase is te volgen op het Twitch-kanaal van Bungie. De pre-show begint om 17:00 uur en de showcase zelf gaat een uurtje later van start.

Speel dit weekend al de Call of Duty: Vanguard alpha op PlayStation 4 en 5
  • 0
  • 3
Vorige week donderdag werd Call of Duty: Vanguard officieel aangekondigd tijdens een in-game event in Call of Duty: Warzone. Vandaag hebben Activision en Sledgehammer Games aangekondigd dat PlayStation-eigenaars dit weekend al aan de slag kunnen met de open alpha van het spel. Deze alpha loopt van vrijdag 27 augustus 19:00 uur tot en met zondag 29 augustus 19:00 uur, en is toegangelijk voor alle PlayStation-eigenaars. Geen nood dus om het spel te pre-orderen of in het bezit te zijn van een PlayStation Plus-abonnement. In afwachting kan je de alpha alvast downloaden via de PlayStation Store, zo kan je onmiddellijk aan de slag eens de servers opengaan.

De alpha laat je bovendien kennismaken met de gloednieuwe Champion Hill-modus. Champion Hill is een toernooi-achtige modus met meerdere...
Dune van Denis Villeneuve wordt slotfilm van het BRIFF
  • 3
  • 3
Denis Villeneuve's filmbewerking van Frank Herbert's baanbrekende bestseller Dune zal de vierde editie van het Brussels International Film Festival na elf dagen afsluiten. In deze epische avonturenfilm, geproduceerd door Legendary en verdeeld door Warner Bros. Pictures, schittert Timothée Chalamet in gezelschap van een hemelse sterrencast: Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Oscar-genomineerde Charlotte Rampling, Jason Momoa en Oscar-winnaar Javier Bardem.

Dune vertelt het epische en emotionele verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman, die tot grootse dingen is voorbestemd. Om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen moet hij naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen - de enige planeet die de meest kostbare grondstof ter wereld kan leveren die in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Terwijl...
WWE 2K22 release staat gepland voor maart 2022
  • 0
  • 0
Afgelopen zaterdag vond Summerslam plaats, het grootste jaarlijkse WWE-evenement op Wrestlemania na. Naast de kroning van enkele nieuwe kampioenen en de terugkeer van Brock Lesnar en Becky Lynch, werd tijdens de uitzending door 2K en Visual Concepts onthuld dat WWE 2K22 momenteel gepland staat voor een release in maart 2022, inspelend op het momentum van de "Road to WrestleMania", wanneer WWE-fandom op een koortshoogte is.

De onthulling werd gedaan met een opwindend videopakket van gameplay met WWE Superstar Rey Mysterio, evenals een eerste blik op Roman Reigns, Goldberg, Bayley, Bobby Lashley, Drew McIntyre, The Miz, Sheamus, Shinsuke Nakamura, Rhea Ripley, Finn Bálor, Ricochet en Kane. Er is ook een screenshot van WWE Superstar Edge gedeeld, waarin ongelooflijk veel detail te zien is in zijn entree-kleding, pyrotechniek en podiumverlichting.

WWE 2K22 belooft een nieuwe besturing, ongelooflijke graphics en een vernieuwde engine voor de meest indrukwekkende WWE 2K-ervaring tot nu...
Space Punks krijgt met The Talented One eerste grote content-update
  • 0
  • 0
De free-to-play, sciencefiction looter-shooter Space Punks van de Poolse gamestudio Flying Wild Hog, die je waarschijnlijk kent van Hard Reset en de Shadow Warrior-reboot, heeft zijn eerste content-update gekregen met tal van gameplayverbeteringen en een diepere karakterprogressie.

The Talented One brengt naast tientallen gameplay-tweaks, honderden bugfixes en een vernieuwing van de hubzone van de game - Devil's Gambit - ook een verbeterde talent tree voor diepere karakterprogressie. Met 126 talents om uit te kiezen, kunnen spelers zorgvuldig plannen welk type buitenbeentje ze willen spelen. Of het nu gaat om meer utilities verkrijgen of meer schade aanrichten, de talent tree is er om je te helpen de game op jouw manier te spelen.

De update introduceert ook de eerste fase van het Gear Upgrade System, waar spelers het materiaal dat ze plunderen en geld dat ze vinden kunnen gebruiken om hun favoriete wapens te upgraden. Op deze manier kunnen spelers hun favoriete uitrusting langer...
Review: Akiba's Trip: Debriefed & Hellbound
  • 0
  • 0
De originele Akiba’s Trip verscheen in mei 2011 voor de PlayStation Portable in Japan. Hoewel het spel in 2012 wel nog een geüpdatete versie kreeg met Akiba's Trip Plus, is het spel helaas nooit bij ons verschenen. Akiba's Trip werd immers uitgebracht kort voordat de PlayStation Vita zou verschijnen. Een port werd daarom al snel achterwege gelaten in het voordeel van een nieuw deel dat ook bij ons is uitgekomen voor zowel de PlayStation Vita als de PlayStation 3 en 4: Akiba’s Trip: Undead & Undressed.
Review: Foreclosed
  • 0
  • 2
Amerika heeft zijn comic books, Japan zijn manga en wij hebben onze stripverhalen. De Belgisch-Franse traditie van stripverhalen heeft aantrek tot ver buiten onze contreien, in die mate zelfs dat een van de grootste Amerikaanse regisseurs een oer-Belgisch stripfiguur naar het grote scherm heeft gebracht (ik heb het uiteraard over Kuifje in Spielbergs The Adventures of Tintin). Het aantal stripverhalen die hun weg vonden naar de spellenwereld blijft echter beperkt. Je hebt XIII, Largo Winch: Empire Under Threat, enkele adaptaties van Kuifje, Asterix en Obelix en de Smurfen, alsook enkele meer obscure titels zoals Nikopol: Secrets of the Immortals, maar daar blijft het zowat bij.
Review: The Ascent
  • 2
  • 0
Cyberpunk 2077, Cloudpunk, Ghostrunner, Observer: System Redux, Glitchpunk, Foreclosed en binnenkort Gamedec en Stray. Cyberpunk lijkt weer helemaal in te zijn. Ook The Ascent, het debuut van de Zweedse ontwikkelaar Neon Giant probeert een graantje mee te pikken van het succes. Het spel liet vooral van zich horen doordat Microsoft het in de kijker zette als één van zijn grote exclusieve Game Pass-releases waarmee het zijn Xbox Series X en S wou promoten. Ik denk dat heel wat Xbox-eigenaars intussen ook al lang verlangen naar goede exclusives, dus de interesse in The Ascent was zeer groot.
Eerste uitbreiding Godfall nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Gisteren gebeurde zowaar het ondenkbare. Godfall, een spel dat zogezegd niet mogelijk zou zijn op PlayStation 4, is uiteindelijk toch beschikbaar voor dit platform. Dat het spel geen potten wist te breken met de launch op PlayStation 5 en dat de console nog steeds moeilijk te verkrijgen is, zal hier wel voor iets tussen zitten. Met deze release probeert ontwikkelaar Counterplay Games alvast het spel nieuw leven in te blazen, want naast de PlayStation 4-versie, zijn sinds gisteren ook twee nieuwe uitbreidingen beschikbaar.

De gratis Lightbringer-uitbreiding voegt nieuwe endgame content toe alsook de bijhorende beta voor de langverwachte matchmaking. Dankzij cross-play kunnen PS4- en PS5-eigenaars trouwens samenspelen, al is dit niet het geval voor PC-spelers. De Fire & Darkness-uitbreiding geeft ons dan weer een volledig nieuwe verhaallijn, een nieuwe gebied om te verkennen, dertig nieuwe Valorplate skins en tal van...
Review: Samurai Warriors 5
  • 0
  • 3
Binnen het genre van hack and slash-actiespellen bestaat er een grote diversiteit, voor ieders smaak wat wils als het ware. Maar één bepaald subgenre is uitgegroeid tot een waar fenomeen op zich. Ik heb het hier uiteraard over de zogenaamde Musou-spellen. Wat ooit begon als een meer actievolle spin-off van Koei Tecmo’s turn-based strategy-serie Romance of the Three Kingdoms, kent nu varianten in alle geuren en kleuren. Denk maar aan spin-offs van populaire series zoals Zelda, Dragon Quest en Persona tot adaptaties van anime zoals One Piece en Berserk. Of zelfs andere ontwikkelaars die dit spelsysteem gebruik in hun eigen titels, zoals Marvelous deed met Fate/Extella: The Umbral Star of Tamsoft met Senran Kagura: Estival Versus.
Filmreview: Chaos Walking
  • 0
  • 2
In 2015 bracht Filip Peeters ons een film over wat mannen willen en dankzij Mel Gibson weten we al wat vrouwen denken. Nu neemt Doug Liman ons mee in de denkwereld van mannen. Niet echt natuurlijk, maar dit is de premisse waarmee Chaos Walking aan de slag gaat. In de film volgen we astronaute Viola Eade (Daisy Ridley) die crasht op een planeet waar elke gedachte van mannen hoorbaar én zichtbaar is. Eén van deze mannen is Todd Hewitt (Tom Holland) die haar onder zijn hoede neemt, want al snel wordt ze het doelwit van de nederzetting die alleen uit mannen bestaat.
Tijd voor een ritje langs de Million Dollar Highway met RiMS Racing
  • 1
  • 0
NACON en RaceWard Studio hebben een nieuwe gameplay-video vrijgegeven van RiMS Racing, een uniek motorrace-simulatieconcept dat op 19 augustus verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc.

De nieuwe trailer toont ons enkele spectaculaire beelden vanuit de helmcamera van een point-to-point race over de beroemde Million Dollar Highway. Deze 520 km lange route door het hart van de Colorado Rockies zit vol scherpe bochten en stijgt meer dan 3000 meter in een adembenemend landschap met duizelingwekkende afgronden en majestueuze bergplateaus. Deze iconische en extreem pittige Amerikaanse track zal zelfs de meest ervaren coureurs uitdagen!

Ontdek het openingsfilmpje van MONARK
  • 0
  • 0
Nadat we het eerder al hadden over de announcement trailer van MONARK, heeft NIS America vandaag het openingsfilmpje van het spel online geplaatst. Voor de muziek in dit stijlvolle filmpje werd beroep gedaan op KAF, de virtuele Youtube-zangeres en Iori Kanzaki, die je misschien kent van zijn samenwerking met Hatsune Miku, voor de muziek en de lyrics.

MONARK is de nieuwste titel van FURYU Corporation (Crystar, The Caligula Effect: Overdose) en vertelt het verhaal van een academie die gehuld is in een mysterieuze mist en alleen jij kunt iedereen binnenin redden. Hiervoor ontwikkel je jouw Ego en leid je jouw troepen in de strijd om de pacten van de kwaadaardige Pactbearers te verbreken. Omarm de kracht van je waanzin, maar pas op dat je niet te ver graaft, anders loop je het risico jezelf te verliezen... Het spel verschijnt in 2022 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switc en...
Review: NEO: The World Ends With You
  • 0
  • 1
We hebben er maar liefst veertien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het er. De Nintendo 3DS-cultklassieker The World Ends With You heeft een vervolg gekregen. Het succes van de Kingdom Hearts-reeks is de voornaamste reden waarom we zo lang moesten wachten, beide titels werden immers gemaakt door grotendeels hetzelfde team. Met het slotstuk van deze reeks achter de kiezen, was het hoog tijd dat het team opnieuw de wereld van The World Ends With You kon induiken. Ondertussen werd de titel levendig gehouden, onder meer met een mobile port, een remaster voor de Nintendo Switch en een anime die eerder dit jaar is verschenen.
Review: Ys IX: Monstrum Nox
  • 0
  • 0
Hoewel Ys IX: Monstrum Nox pas vorige maand is uitgekomen op Nintendo Switch, Stadia en PC, is het spel al sinds februari beschikbaar op PlayStation 4. Meer zelfs, de originele release van Ys IX in Japan dateert zelfs van september 2019. Ontwikkelaar Nihon Falcom heeft helaas de slechte gewoonte om ons enkele jaren te laten wachten wanneer ze een nieuw spel uitbrengen, maar gelukkig doen ze wel de moeite om hun spellen naar het Westen te brengen. Hoewel deze spellen niet de productiewaarde hebben van een Final Fantasy of een Dragon Quest, staat Nihon Falcom garant voor oerdegelijke JRPG’s die de fans van het genre niet links mogen laten liggen.
Stray toont zichzelf opnieuw in nieuwe trailer
  • 2
  • 1
Tijdens het PlayStation 5 Reveal Event was Stray een van de titels die mij het meest opviel. Er zijn immers niet veel spellen die je toelaten om in de huid van een kat te kruipen, laat staan eentje die bevriend is met een robot in een cyberpunkwereld.

Tijdens de allereerste showcase van Annapurna Interactive gisteren, werd ons een nieuwe blik gegund op dit unieke en sfeervolle spel. De trailer die werd getoond, geeft ons een eerste indruk van de gameplay, waaronder ook het gevechtsysteem. Zoals je kan verwachten is de wereld van Stray immers niet zonder gevaren. Een releasedatum voor het spel werd echter nog niet bekendgemaakt, al werd wel aangekondigd dat we begin volgend jaar met de game aan de slag kunnen gaan.

Review: Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
  • 0
  • 2
Hoewel we nog maar enkele maanden geleden getrakteerd werden op een nieuw Monster Hunter-spel met Monster Hunter Rise, krijgen we met Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin opnieuw de kans om de wapens op te nemen en op monsters te jagen. Al verloopt de jacht deze keer wel lichtjes anders dan we gewend zijn.
Ontdek de geheimen van de Chernobyl Exclusion Zone in Chernobylite
  • 0
  • 1
Chernobylite, het nieuwste spel van de Poolse ontwikkelaar The Farm 51 (Get Even, World War 3 en Painkiller: Hell & Damnation) is uit early access gegaan en is vanaf vandaag beschikbaar op PC via Steam, Epic Games Store en GOG. Chernobylite is een sciencefiction survival-horror-RPG die zich afspeelt in een hyperrealistische, 3D-gescande versie van de Exclusion Zone van Tsjernobyl. Je kruipt in de huid van Igor, een natuurkundige en ex-werknemer van de kerncentrale van Tsjernobyl, die terugkeert naar Pripyat om de mysterieuze verdwijning van zijn verloofde te onderzoeken. Neem het op tegen een vijandige militaire aanwezigheid en andere stalkers, maar ook bovennatuurlijke wezens en een harde en meedogenloze omgeving in je zoektocht naar de waarheid. Overleef jij je angsten?

Om de release te vieren en je klaar te maken om de wereld van Chernobylite in te duiken, hebben The Farm 51 en uitgever All In! Games alvast de launch trailer van het spel vrijgegeven. Wil je het spel spelen op...
Review: The Silver Case 2425
  • 0
  • 0
Hoewel Japanse spellen altijd al een zekere populariteit genoten, zijn er enkele Japanse game-ontwikkelaars die een opvallende cult-aanhang hebben, zowel in hun thuisland als in het Westen. De grootste naam hierbij is waarschijnlijk Hideo Kojima, maar andere populaire namen zijn bijvoorbeeld Yoko Taro, Hidetaka Suehiro (Swery) en vooral Goichi Suda, ook bekend als Suda51. De meest populaire titel van Suda51 is waarschijnlijk No More Heroes, en terwijl we wachten op de derde titel in deze franchise, kregen we eindelijk de kans om het spel te herontdekken dat zijn carrière lanceerde: The Silver Case.
Terug
Bovenaan